avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită esalonare plata
Discuție deschisă în Executare silită

esalonare plata

salonare plata in urma unuiproces penttru pretentii civil comercial urmeaza sa ni se comunice sentinta prin care suntem obligati la plata unei facturi de 49 mil lei , chelt de judecata 12 mil lei , penalitati de 30 la suta pe an vreo 17 mil lei). lasand la o parte faptul ca am muscat-o cu o firma bine pusa la punct ,am primit taxa pe naivitate si incredere . pana in clipa de fata am cheltuit cu procesul vreo 40 mil lei .la apel n-o sa recurgem din ratiuni financiare si de incredere cauza judecandu-se in alta locatie , la 250km.intrebari: este potrivit in stadiul actual, cand asteptam motivarea sentintei, sa propunem partii o intelegere ? sa evitam executarea silita pe care am inteles ca tot noi o sao platim si e destul de consistenta?care sunt pasii la care trebuie sa ne asteptam ? cum sa reactionam sa platim cat mai putin ? printr-un efortm am putea plati imediat factura in litigiu , iar pentru restul ar fi nepotrivita o esalonre pe 6 luni? mentionam ca parata nu realizeaza nici un venit, are un copil in intretinere , iar ca bunuri mobile este proprietara pe jumatate dintr-un apartament si are cota de 13dintr-un teren arabil de 2500 mpin concluzie:cum sa procedam?
Cel mai recent răspuns: dan curea , utilizator 13:17, 23 Aprilie 2011
executarea silita se impune atunci cind debitorul este de rea credinta si nu doreste respectarea hotaririi judecatoresti. nu este obligatorie, deci puteti formula in scris o instiintare despre modul cum puteti pune in aplicare hotarirea si deasemenea puteti vira partial banii creditoarei. asteptati totusi sa existe o sentinta cu nr... din data ca sa faceti referire la ea in documentele de plata.
chiar daca creditoarea nu ar fi de acord cu esalonarea platii ,in conditiile in care virati debitul de baza, suma supusa executarii va fi mult mai mica si nu va justifica o executare imobiliara, si de asemenea taxele de executare vor fi mai mici.
chiar daca se refuza primirea banilor exista masura legala a recipisei cec pentru creditorii de rea credinta. nu uitati sa mentionati la explicatii pe ordinele de plata , nr. sentintei si a dosarului.
multumim pentru raspuns ! in cazul in care creditoare nu este de acord cu esalonarea platii exista posibilitatea executarii silite pe bunuri mobile aflate in apartament ?daca debitoarea ar realiza venituri (asteptam un contract de munca )executarea silita poate fii initiata pe acestea in limita a 13 din ele?
creditoarea poate pretinde alte penalitati in cazul esalonarii platii datoriei?
este putin probabil ca judecatorul sa aprobe o executare silita imobiliara pentru un debit ce nu trece de o cota de 5-6% din valoarea imobilului. platiti (sau depuneti banii cu recipisa cec la dispozitia creditoarei) cei 49 mil lei vechi, ramin deci 17 mil . ar fi in detrimentul creditoarei sa nu accepte plata acestora in 6 luni pentru ca prin poprirea veniturilor din salarii ar lua maxim 1/3 din acestea pe luna si deci s-ar intinde pe o perioada mai mare decit cea propusa de dv.
cu executarea bunurilor mobile din casa e mai greu , nu se executa cele de imediata trebuinta (pat, covor, masa, frigider, aragaz, tv,...) ce ramine? doamna poate afirma ca nu sunt ale ei. poate o masina dar e complicat.
inca odata multumim de raspuns ! asadar alte penalitati la sumele ce raman de platit nu pot sa pretinda ?taxele cu executia sunt mari ,onorariul executoruluicum se calculeaza ?
cealalta parte ar putea sa nu apeleze la executor daca avem disponibilitate de plata,debitul principal imediat ,iar restul in 6 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinere la bloc- consecinte mireladolta mireladolta Buna ziua. Am fost instiintat ca am fost dat in judecata de catre asociatie ptr neplata la timp a cotelor de intretinere. Intrebarea mea este urmatoarea: cum ... (vezi toată discuția)
Speta - nerespectarea hotararii judecatoresti? Borza Borza Un creditor are de recuperat in urma unei sentinte penale, in urma careia a fost si condamnat cu suspendare, suma de 8000 de euro. Aceasta a fost investita cu ... (vezi toată discuția)