Angajatorul (institutie publica!!!!!) ne-a trasat sarcini de serviciu noi la care ne-a si indicat consecintele incalcariii legilor dar nu ne-a oferit si niste norme de executare (regulament, ghid, nici macar seminare de informare cu privire la natura noilor sarcini).
Pe scurt, suntem obligati sa confirmam in scris si sub semnatura conformitatea unor documente chiar daca datele cuprinse in aceste documente nu pot fi verificate in realitate, cu mentiunea ca la un eventual control vom raspunde contaventional sau penal (Legea finantelor Publice 500/2002, OMFP 1792/2002 si 522/2003 si Legea 84/2003).
Mie personal imi e greu sa inteleg prevederile acestor legi (le-am citit si nu le pot traduce intr-o limba pe intelesul meu), Directorul economic refuza sa ne dea explicatii suplimentare, iar juristul institutiei la fel.
Refuzul de a executa aceste sarcini ne-a atras nenumarate reclamatii si de aici o stare conflictuala greu de suportat, am facut cunoscut sefului direct acest fapt. Seful direct a declarat verbal: "sunt depasit!".
Pana una alta noi suntem obligati sa confirmam sub semnatura falsuri pe baza carora se deconteaza fonduri din bugetul statului.
As dori sa stiu carui departament al Ministerului muncii ne putem adresa, sau daca exista alta organizatie care sa ne poata ajuta.
Mentionez ca deocamdata calea judiciara nu o consideram indicata. Am dori sa putem rezolva cu o interventie legala din afara institutie.
Va multumesc!
Adresati-va Inspectiei Muncii daca aveti nelamuriri cu privire la relatiile de munca dintre dvs si angajator sau M.I.R.A. daca sunteti functionari publici.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Spor cfp
monodora
Un sef contabil , care ocupa postul intr-o institutie publica, poate primi sporul pentru exercitarea controlului financiar preventiv ?Imi puteti indica si mie ... (vezi toată discuția)
Solicitare sfat!!
ninapreda
Mie personal imi e greu sa inteleg prevederile acestor legi (le-am citit si nu le pot traduce intr-o limba pe intelesul meu), Directorul economic refuza sa ... (vezi toată discuția)