avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa fiu ajutat de un avocat din Bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa fiu ajutat de un avocat din Bucuresti

Buna ziua.
Avand in vedere ca parintii mei au decedat succesiv amandoi si am ramas singur, sora tatalui meu si rudele ei de gr 1 nu mi-au oferit actele pentru succesiune decat dupa ce m-au dat afara de acolo si am acceptat o suma de bani infima de la ei pentru a le vine partea mea de 50% din proprietate, am cedat o parte din mostenire lor si am cercetat cat anume teren imi revine din acele procente.
Am aflat de la primarie suprafata exacta mostenita, am actele necesare si am si efectuat succesiunea de acolo la un notar din Bucuresti cu toate actele de rigoare si am nevoie de un avocat pentru a ma ajuta sa obtin suma cuvenita pentru partea mea de teren de la rude care m-au mintit , si mi-au retinut actele dupa moartea tatalui meu, mi-au violat corespondenta primita acolo de la sectia financiara, au platit ei impozitul ca sa nu vad cat teren este si s-au opus vanzarii cand am fost acolo cu un client. Efectiv pana in acea zi au zis ca vor sa vanda apoi mi-au creeat probleme. Este o cauza castigata, am martori care pot afirma ce anume a investit tatal meu acolo, chitantele au fost distruse de rude si chiar mi-au zis atunci ca daca nu le am,,,,asta e...
Daca doreste cineva sa ma ajute contra-cost dupa ce rezolvam aceasta problema si nu se uita la bani, doreste inca un proces castigat, eu sunt dispus sa achit in mod omenesc si sa raman clientul Dvs. numarul meu de telefon este 0724.426.996 iar adresa de email: dinuand201@yahoo.com

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pixuletz , utilizator 15:02, 1 Mai 2011
ceva nu se leaga in relatarea dvs in sensul ca ati spus ca v-au dat actele decat dupa ce ati vandut partea dvs. cum sa vindeti ceva ce nu detineati, succesiunea nefiind dezbatuta la acel moment? aveati doar vocatie succesorala.
Nici nu ati precizat partea dvs. din ce. Pentru ca dupa parinti dvs. sunteti unic mostenitor, matusa neavand drept succesoral.
Este vorba despre partea mea de 50% din teren 16000mp din care 2200 intravilan, casa, totul la cheie, la 55 km de Bucuresti, casa de la tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
pixuletz, utilizator
Daca vreti sa va ajutam, dati mai multe detalii: ale cui au fost terenurile(bunici, pariti), ce a cuprins succesiunea facuta la Bucuresti, ati vandut rudelor prin notar?......
inainte de a deceda bunica mea totul era impartit in 3 parti, 3/8 matusa, 2/8 bunica si 3/8 tata, apoi au decedat bunica apoi tata, am facut succesiunea eu si matusa, fiecare avand apoi 50%.
Eu am dorit sa vindem tot unui client cu 24.000 euro , toata lumea a fost de acord dar dupa 3 luni cand am gasit client si am venit cu el acolo matusa mea a zis ca nu mai vrea sa vanda, tata investise acolo minim 2000 roni, mi-a zis ca daca nu am chitante ..sorry se imparte totul la 2....ca nu este nici un hectar in total, etc...scandal. Am plecat forte suparat de acolo...Actele nici atunci dupa 5 luni de zile nu mi le-a aratat sa vad cat teren este.
Am vazut care este pretul zonei si totul echivala la 300.000.000 lei vechi casa+teren si am cerut 150 partea mea si doar atat. Am renuntat prin notar la partea mea din cele 2/8 ale bunicii si am luat cei 150 cu proces verbal scris de mana dar...la primarie...am realizat ca sunt 1,6 Ha si nu un singur hectar, am toate actele posibile, iar matusa probabil vrea sa achite impozitul ea ca sa isi poate insusi toata proprietatea...acele scrisori adresate mie de la sectia financiara nu le-am vazut niciodata

Alte discuții în legătură

Mostenire pixuletz pixuletz Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , ... (vezi toată discuția)
Mostenire vmandrei vmandrei salut! ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea. matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire proprietate cu teren vilan si extravilan pixuletz pixuletz Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , ... (vezi toată discuția)