avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , casa 4 camere, totul la cheie.
In actele de proprietate erau trecuti Tatal meu, bunica, in prezent decedati si matusa mea la care se afla actele de proprietate.
Matusa mea incearca sa-mi ofere 150 mil lei vechi pt a renunta eu la succesiune in favoarea dansei fara sa-mi spuna exact cat teren mostenesc eu.
A refuzat vanzarea proprietatii cu 22000 de euro si sa impartim aceasta suma eu stiind atunci ca este vorba numai de 1 Ha. Din alte surse am aflat ca s-a opus vanzarii pt ca este vorba de mai mult teren decat 1 Ha cat mi-a spus matusa mea.
Eu as vrea , daca ma puteti ajuta, sa ma indrumati de unde mai exact pot obtine informatii sau actele necesare ca sa pot sti cat teren este si sa pot dovedi acest lucru tinand cont ca nu este facuta intabularea si cadastrul pt aceasta proprietate..exista numai un titlu de proprietatea si acela nu este la mine.
Va multumesc anticipat #-o:sorry:
Cel mai recent răspuns: pixuletz , utilizator 21:14, 12 Ianuarie 2014
daca nu exista inscrierea acestor proprietati in cartea funciara, asa cum spuneti, incercati sa aflati de la primaria din respectiva localitate care este mai exact suprafata de teren la care faceti referire.
Buna ziua !
Aveti doua posibilitati legale:
1. Solicitati deschiderea succesiunii pe cale amiabila in fata unui notar public;
2. Introduceti actiunea de deschidere a succesiunii in instanta( instanta competenta fiind cea de la domiciliul defunctului sau unde se afla bunurile imobile ca masa succesorala), in cazul ca nu rezolvati problema pe cale amiabila( prin buna intelegere). Pentru aceasta situatie va recomand sa va adresati unui avocat, avand in vedere ca o astfel de actiune este foarte complexa procedural si necesita si expertiza de evaluare.
Sub aspectul obtinerii de informatii privind parte din masa succesorala , avand drept continut imobilele din judetul Calarasi, va sfatuiesc sa va adresati primariei in a carei zona administrativa sunt situate locuinta si terenul. Faceti aceasta printr- o cerere scrisa in care va prezentati calitatea si solicitarea. Trebuie sa fiti foarte atent ca atunci cand depuneti o cerere in fata unei institutii publice ,sa vi se acorde acesteia un numar de inregistrare. Daca trimiteti cererea prin posta , o veti face trimitand- o cu AR cu confirmare de primire.
Daca mai aveti intrebari suplimentare ma puteti contacta si printr- un mesaj privat.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Desi ati expus problema dvs. nu ne-ati spus esentialul.
Trebuie vazut cand au murit tatal dvs. si bunica. Daca ati acceptat sau nu succesiunea.
In functie de asta, va ganditi cum rezolvati: amiabil sau in instanta.
Bunica anul trecut, tatal meu anul acesta si am acceptat succesiunea insa nu si pt acea proprietate inca, sora tatalui meu fiind impreuna cu mine succesori egali, el a investit in acea proprietate , au fost distruse chitantele cheltuielilor de cate sora lui si din pacate am mostenit 2 credite de la tatal meu neacoperite de asigurari insa. Matusa mea stie acest lucru si incearca sa obtina acea proprietate foarte ieftin. Eu doresc numai sa pot afla ce suprafata este , sa ma pot informa despre acest lucru ca sa pot actiona in consecinta amiabil sper.
Va multumesc tuturor care a-ti raspuns apelului meu , va multumesc din suflet !
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
pixuletz, utilizator
Am acceptat suma oferita de ruda mea esalonat insa, facand o renuntare la cota bunicii mele pentru jumatate din acea suma numai cu o declaratie scrisa si semnata de mana dar, sin care reiese ca mi-a oferit 150 mil lei vechi pt partea bunicii, nu ne-am dat seama pe loc cum am conceput acea declaratie :D apoi am luat si restul din suma, matusa acceptand sa faca intabularea intregii mosteniri de acolo pentru ca eu sa-i fac vanzare-cumparare pe partea tatalui meu.
Aici au intervenit problemele caci terenul nu este de 1Ha +casa ci de 1,6 + casa in total si matusa mea doreste sa merg la un alt notar decat pana acum sa ii fac vanzare-cumparare, ea detine toate actele pana si o copie legalizata a succesiunii mele facute pentru aparatamentul meu din Bucuresti.
Ma puteti ajuta cu un sfat de natura legala ca sa pot termina aceasta situatie neplacuta?
Multumesc anticipat!
Adrian.

Alte discuții în legătură

Mostenire proprietate cu teren vilan si extravilan pixuletz pixuletz Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , ... (vezi toată discuția)
Doresc sa fiu ajutat de un avocat din bucuresti pixuletz pixuletz Buna ziua. Avand in vedere ca parintii mei au decedat succesiv amandoi si am ramas singur, sora tatalui meu si rudele ei de gr 1 nu mi-au oferit actele ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)