avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire proprietate cu teren vilan si extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire proprietate cu teren vilan si extravilan

Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , casa 4 camere, totul la cheie.
In actele de proprietate erau trecuti Tatal meu, bunica, in prezent decedati si matusa mea la care se afla actele de proprietate.
Matusa mea incearca sa-mi ofere 150 mil lei vechi pt a renunta eu la succesiune in favoarea dansei fara sa-mi spuna exact cat teren mostenesc eu.
A refuzat vanzarea proprietatii cu 22000 de euro si sa impartim aceasta suma eu stiind atunci ca este vorba numai de 1 Ha. Din alte surse am aflat ca s-a opus vanzarii pt ca este vorba de mai mult teren decat 1 Ha cat mi-a spus matusa mea.
Eu as vrea , daca ma puteti ajuta, sa ma indrumati de unde mai exact pot obtine informatii sau actele necesare ca sa pot sti cat teren este si sa pot dovedi acest lucru tinand cont ca nu este facuta intabularea si cadastrul pt aceasta proprietate..exista numai un titlu de proprietatea si acela nu este la mine.
Va multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: pixuletz , utilizator 13:41, 14 Ianuarie 2014
Adresati-va primariei din localitate si administratiei financiare insotit de certificatul de mostenitor al dumneavoastra in urma tatalui si solicitati sa va comunice suprafata de teren pentru care se plateste impozit pe imobile =D>

Deasemenea puteti solicita si copii legalizate de pe actele existente la primarie si la administratia financiara
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
Am aflat de la primarie suprafata exacta mostenita, am actele necesare si am si efectuat succesiunea de acolo la un notar din Bucuresti cu toate actele de rigoare si am nevoie de un avocat pentru a ma ajuta sa obtin suma cuvenita pentru partea mea de teren de la rude care mi-au oferit o suma infima, si mi-au retinut actele dupa moartea tatalui meu, mi-au violat corespondenta de la sectia financiara, au platit ei impozitul ca sa nu vad cat teren este si s-au opus vanzarii cand am fost acolo cu un client. Efectiv pana in acea zi au zis ca vor sa vanda apoi mi-au creeat probleme. Este o cauza castigata, am martori care pot afirma ce anume a investit tatal meu acolo, chitantele au fost distruse de rude si chiar mi-au zis atunci ca daca nu le am,,,,asta e...
Daca doreste cineva sa ma ajute contra-cost dupa ce rezolvam aceasta problema si nu se uita la bani, doreste inca un proces castigat, eu sunt dispus sa achit in mod omenesc si sa raman clientul Dvs. numarul meu de telefon este 0724.426.996 iar adresa de email: dinuand201@yahoo.com
Pana la urma am rezolvat inteligent eu singur aceasta situatie, se poate vinde o mostenire si fara acordul coproprietarului cu o simpla promisiune de vanzare-cumparare la notar, in care cumparatorul isi asuma eforturile de a rezolva in termen de 2 ani cu actele si toate demersurile necesare.
Multumesc, se poate inchide acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa fiu ajutat de un avocat din bucuresti pixuletz pixuletz Buna ziua. Avand in vedere ca parintii mei au decedat succesiv amandoi si am ramas singur, sora tatalui meu si rudele ei de gr 1 nu mi-au oferit actele ... (vezi toată discuția)
Mostenire pixuletz pixuletz Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi utile in urmatoarea situatie\":: -bunicii mei au decedat -mama mea si sora ei sunt in viata si nu ... (vezi toată discuția)