avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi utile in urmatoarea situatie"::
-bunicii mei au decedat
-mama mea si sora ei sunt in viata si nu reusesc sa sa puna de acord asupra unor terenuri ,la tara.
-sora mamei mele(matusa)are la ea toate actele.De proprietate,de deces...
-o forteaza pe mama sa-si vanda ei terenurile la un pret de ea stabilit motivand ca nu reuseste sa faca succesiunea!?
-intrebarea mea este de unde si cum trebuie inceput a.I.sa rezolvam legal aceasta problema,mama nedorind sa instraineze terenurile.
-de unde cerem copie dupa actele de prop,asupra pamantului.copie dupa certif.de deces,Cum se poate rezolva astfel incat sa nu ne plimbam prin instante si sa ne certam in familie.mentionez ca ambele locuiesc la tara ,au dincolo de 70ani ,si un nepot f.interesat de pamnatul acesta in suprafata de vreo 4 ha in intravilan.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: teisoara , utilizator 16:06, 30 Ianuarie 2016
Întreb ceva ce are legătură cu subiectul.
Dacă o rudă are contractul în original, ceilalţi moştenitori pot deschide succesiunea dacă n-au nici măcar o copie legalizată la Notar ?
Aveti unele variante.
Trebuie sa stiti ca succesiunea trebuie facuta oricum, ca altfel nu poate sa-si vanda terenul, pt ca fara certificat de mostenitor, nu are cum sa doedeasca ca ii apartine. Apoi, pt ca sunt doua surori, trebuie facuta indiviziunea, adica impartirea terenului, fiecare sora sa aibe partea ei- de aici- pana aici, sa fie delimitate. Doar daca vand impreuna terenul aceluiasi cumparator, atunci nu e nevoie de delimitare.
Matusa dvs, sora mamei, va induce in eroare, deoarece nu se poate sa nu poata face succesiunea.
Ce este adevarat, este ca ea singura, nu poate, are nevoie de sora ei, mama dvs, ca sa faca succesiunea, pt ca sunt mosatenitoare cu drepturi egale, si cote egale.
Mama dvs, ca mostenitoare a parintilor sai, cu actul de nastere si cartea de identitate, poate face cerere pt scoaterea unui duplicat la starea civila / acolo unde au decedat parintii . In baza acelor acte, poate cere chiar dansa dezbaterea succesiunii la un notar, si o poate notifica , anunta pe sora ei sa se prezinte cu actele.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. prezint urmatoarea situatie. sora si frate, plus mama ... a13 a13 Buna ziua. Prezint urmatoarea situatie. Sora si frate, plus mama celor doi. In urma decesului tatalui, sora, fratele si mama au facut succesiunea si ... (vezi toată discuția)
Intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil) BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in ... (vezi toată discuția)
Ref.invalidare succesiune frauduloasa hierofant hierofant Problema ar fi dupa cum urmeaza:mama mea are 2 surori,una din ele decedeaza si trebuie facuta succesiunea,ea avand un ap.4 camere.Mostenitori sunt doar mama si ... (vezi toată discuția)