avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ref.invalidare succesiune frauduloasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ref.invalidare succesiune frauduloasa

Problema ar fi dupa cum urmeaza:mama mea are 2 surori,una din ele decedeaza si trebuie facuta succesiunea,ea avand un ap.4 camere.Mostenitori sunt doar mama si inca o sora,cea decedata neavand sot,copii,etc.Deci cele 2 surori in viata,mama si matusa mea(sora ei) au parti egale la mostenire,dar sora mamei doreste sa intre in posesia masei succesorale(ap.) in totalitate fara a fi si mama trecuta in certif.de mostenitor,probabil folosind martori mincinosi.
Intrebarea mea ar fi cum sa contracarez actiunea matusii mele-stiu ca pot sa ma adresez Camerei Notarilor pt. a bloca succesiunea.Ce ma sfatuiti sa fac?
PS.Daca mama decedeaza intre timp eu mostenesc partea ei.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: hierofant , utilizator 08:47, 10 Iunie 2016
Dv. nu puteti face nimic, mama poate. Sa ceara dezbaterea succesiunii la notar.
Merci pt.raspuns,intr-adevar mi-a spus un alt avocat ca trebuie mers la notar si acceptata succesiunea.As mai avea o intrebare-mama poate merge la orice notar sau doar la un notariat de pe raza sectorului unde avea domiciliul matusa decedata,respectiv 4?
Cu multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija ... arturo arturo Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija mea, ea neavând copii. A decis sa mi lase mie casă ei, undeva la țară, după moartea ei. Așa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)