avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diferente de curs valutar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diferente de curs valutar

Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii.
1. In aceasta situatie , se aplica reglementarile din ordinul 30552009 privind reevaluarea lunara a soldurilor existente , la facturile emise in lei , clientilor interni ?
2.In cazul in care decontarea se face, conform prevederilor contractuale la cursul BNR din ziua platii, iar la sfarsitul incasarii ratelor ramane o diferenta de incasat de la client, pe care acesta refuza sa o plateasca,motivand ca a respectat contractul platind conform prevederilor contractuale, adica la cursul BNR din ziua platii, va rog sa-mi spuneti care este tratamentul contabil pentru aceasta diferenta de curs valutar?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 22:29, 25 Aprilie 2011
Dupa parerea mea, trebuie sa modificati contractele precizand ca plata se va face conform cursului valutar de la data facturarii. Si asa rezolvati mai simplu problema. Incheiati acte aditionale cu aceasta prevedere pentru contractele in derulare.
1. Daca seste stipulat ca decontarea se va face la cursul din data platii atunci da aceste facturi in sold ar trebui reevaluate.
2. In acest caz se pot genera diferente favorabile sau nefavorabile. Daca clientul a procedat cf contractului si v-a platit la cursul zilei nu aveti de ce sa-i cereti diferenta dintre suma facturata si suma platita. In cazul invers daca suma platita ar fi mai amre decat suma facturata dvs i-ati vira aceste diferente inapoi?
Sumele rezultate din diferenta de curs intre data facturarii si data platii se inreg pe conturile 665 respectiv 765.
Eu nu vad necesitatea schimbarii contractelor ... este mai sigur sa primiti banii la cursul din data platii decat sa va treziti cu un client care va plateste restantele dupa un an de zile la cursul facturii cand cursul poate a crescut deja (eu am patit-o deja). Se pot pierde sau se pot castiga sume mari dar nu cred ca merita riscul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente de curs valutar mihaelaaneta mihaelaaneta Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii. 1. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Tratament contabil si fiscal factura leasing negut_dorina negut_dorina buna ziua , cum inreg o factura de leasing un avans platit la un autoturism , si cum inreg ratele de leasing in continuare?tb sa deduc tva pe jumatate ?va rog ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)