avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diferente de curs valutar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diferente de curs valutar


Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii.
1. In aceasta situatie , se aplica reglementarile din ordinul 30552009 privind reevaluarea lunara a soldurilor existente , la facturile emise in lei , clientilor interni ?
2.In cazul in care decontarea se face, conform prevederilor contractuale la cursul BNR din ziua platii, iar la sfarsitul incasarii ratelor ramane o diferenta de incasat de la client, pe care acesta refuza sa o plateasca,motivand ca a respectat contractul platind conform prevederilor contractuale, adica la cursul BNR din ziua platii, va rog sa-mi raspundeti care este tratamentul contabil pentru aceasta diferenta de curs valutar?

Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 17:16, 2 Mai 2011
Daca contractele sunt in euro, atunci trebuie sa faceti reevaluare lunara la sold.

Prima factura trebuie sa cuprinda:
1) rata lunara la curs istoric si
2) diferenta curs, favorabila sau nefavorabila (intre cursul istoric si cel din data emiterii facturii)

Urmatoarele facturi, avand in vedere ca reevaluarea se face la sold:
1) rata lunara la cursul din data reevaluarii (respectiv sfarsitul lunii precedente) si
2) diferenta curs (intre cursul din data reevaluarii si cel din data emiterii facturii).

Procedand asa, nu aveti diferente de incasat la sfarsitul contractului.

Daca acum, deja aveti aceste diferente, inseamna ca nu ati inregistrat pe venituri sau pe cheltuieli, diferentele de curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente de curs valutar mihaelaaneta mihaelaaneta Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii. 1. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare factura rata de leasing vioviod vioviod Asa imi vine factura de leasing de la BCR leasing Factura leasing ianuarie 2013: 1. rata : 240 Euro x 4.4287 ( curs BNR la 31 ale lunii anterioare, ... (vezi toată discuția)