avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Valoarea probatorie a declaraþiilor martorilor in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Valoarea probatorie a declaraþiilor martorilor in proces penal

Vreau sa stiu si eu cat de mult pot conta declaratiile unui posibil martor intr-un proces penal in lipsa altor probe . Si mai mult , daca persoana - martor este ruda directa cu acuzatorul . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:27, 24 Aprilie 2011
in cazul dv.puteti solicita recuzarea martorului propus de cealalta parte.
In sistemul de drept romanesc nici o proba nu are o valoare dinainte stabilita! Toate mijloacele de proba se bucura de valoare probatorie egala, judecatorul fiind singurul in masura sa aprecieze cat este acea proba de pertinenta, concludenta sau utila cauzei!
a248615973 a scris:

Vreau sa stiu si eu cat de mult pot conta declaratiile unui posibil martor intr-un proces penal in lipsa altor probe . Si mai mult , daca persoana - martor este ruda directa cu acuzatorul . Multumesc

cam greu de condamnat o persoana doar pe declaratiile unui martor.
intradevar ``In sistemul de drept romanesc nici o proba nu are o valoare dinainte stabilita``.judecatorul este cel care apreciaza cat de adevarata este declaratia martorului in cauza.

in cazul dumneavoastra,va fi greu de obtinut o condamnare,in lipsa aaltor probe.o porba stiintifica,una materiala,sau alte probe,ar fi necesare.
Respectiva proba este posibil sa fie analizata si in raport cu alte probe care vor fi administrate in cauza , prin coroborare cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Doresc sa intreb daca este posibil ,moral,legal, ca un martor sau doi sa depuna marturie inpotriva aceleasi persoane in cauze diferite.Martorii ,sunt ... (vezi toată discuția)
Santaj/amenintare ContSters83715 ContSters83715 in instanta e deajuns cineva sa vina cu un martor sa spuna martorul ... adevereste ca l-am santajat sau amenintat? doar cu atat e deajuns, cu un martor ... (vezi toată discuția)