avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias casa nationalizata decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias casa nationalizata decedat

Sunt proprietarul unui apartament nationalizat retrocedat. In iunie anul acesta se epuizeaza perioada de 5 ani, dupa care intentionam sa incepem demersurile de evacuare. Intre timp chiriasul (o singura persoana) A DECEDAT recent si as dori sa stiu care este modalitatea de a intra in acest apartament. La cine apelez in situatia in care intampin rezistenta (usa incuiata, mobila neevacuata, etc) din partea rudelor decedatului. Politie? Executor? Instanta? Precizez ca nu am avut contract de inchiriere cu chiriasul decedat.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:56, 24 Aprilie 2011
Depinde si de ceea ce este prevazut in dispozitivul hotararii judecatoresti pe care o aveti. Poate reveniti cu ceva amanunte.
Hotararea este definitiva si irevocabila, iar apartamentul este primit prin dispozitia primarului si este intabulat.
Multumesc
incercati sa va legalizati hotararea, apoi mergeti cu ea la un executor judecatoresc. de asemenea depinde de ce anume prevede/nu prevede respectiva hotarare, deoarece este posibil sa aveti nevoie sa faceti un proces de evacuare mostenitorilor defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil retrocedat cu un chirias care a cumparat un apartament Mar260253 Mar260253 In anul 2010 am fost pus in posesia unui imobil retrocedat, imobil care a fost nationalizat ilegal in 1950, prin hotarare def si irevocabila. Mi s-a predat ... (vezi toată discuția)
Problema evacuare chiriasi locuinta nationalizata Ranettius Ranettius Buna ziua! Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare. Situatie: casa nationalizata retrocedata, contracte de inchiriere cu chiriasii pana in ... (vezi toată discuția)
Sunt in stare de evacuare mikaelaaaa mikaelaaaa Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am ... (vezi toată discuția)