avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil retrocedat cu un chirias care a cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil retrocedat cu un chirias care a cumparat un apartament

In anul 2010 am fost pus in posesia unui imobil retrocedat, imobil care a fost nationalizat ilegal in 1950, prin hotarare def si irevocabila. Mi s-a predat 1585 mp teren din care 585 mp constructii. Intr-unul din imobile ( din cei 858 mp retrocedati integral), am constatat ca exista o persoana care cumparase apartamentul prin uzucapiune de scurta durata, din 1974. In prezent persoana respectiva a decedat (din 2012) si conform unei adrese de la camera notarilor nu s-a deschis nici o procedura succesorala.
Intentionez sa vand imobilul.
Care ar putea fi problemele legate de acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Mar260253 , utilizator 18:13, 16 Decembrie 2014
nu puteti rezolva decat prin proces in instanta. nu aveti cum vinde acel imobil deoarece exista titlu de propietate.
Imobilul respectiv este intr-o stare de autodemolare. Acolo au locuit chiriasi ai Primariei pe care i-am evacuat. De doi ani imobilul nu mai are nici usi, nici ferestre si nici plansee (erau din lemn si au fost furate). Am obtinut si certificat de urbanism pentru desfiintare.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Mar260253, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt somat de primarie sa demolez sau sa repar imobilul retrocedat RusRIM RusRIM Buna ziua, Sunt somat sa consolidez sau sa demolez un imobil retrocedat in stare de degradare maxima sub motivul ca reprezinta pericol pentru locuitorii ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta Mircea Razvan Mircea Razvan O sora a bunicului meu de mama ce nu a avut copii a detinut in Bucuresti o casa si un apartament.Bunuri obtinute din munca de farmacist si din vanzarea cotei ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)