avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de judecata in lipsa partii mele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de judecata in lipsa partii mele

Doresc sa stiu daca pot face cerere ca procesul sa poata lua loc in lipsa partii mele (reclamant). si daca pot solicita instantei sa inmaneze copie dupa chemarea in judecata cu dovezi inscrisuri paratei (pe care o inaintez odata cu chemarea in judecata).
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
justice123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 10:17, 25 Aprilie 2011
Vreti sa dati mai multe amanunte despre obiectul procesului la care va referiti ?
Cer drepturi si daune. Articolul 52(2) Codul Muncii, bonurile de masa pe perioada repusa in drepturi de instanta care mi-au fost refuzate fiindca hotararea judecatoreasca nu a fost suficient de explicita zic ei, prime din legea 76/2002 pentru care am fost in imposibilitatea de cerere in termen datorita concedierii disciplinare ilegale etc.
Practic toata pledoaria, suportul legal si dovezile sunt in chemarea in judecata si inscrisuri atasate. Nu vad de ce ar trebui sa fiu prezent la termen. Nu ar fi trebuit nici macar sa dau in judecata pentru articolul 52(2), dar asta e situatia...
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
justice123, utilizator
Din punctul meu de vedere este mai bine sa mergeti sa va sustineti cererea in instanta sau sa apelati la un avocat care sa va reprezinte.
Niciodata nu am fost pentru judecarea in lipsa , daca partea se poate prezenta sa isi sustina cauza , dar daca dvs credeti ca ati depus la dosar toate actele , ca nu mai aveti probe de solicitat ,atunci ,formulati o cerere prin care solicitati judecarea si in lipsa conform art.242 c.pr.civ.
justice123 a scris:

Doresc sa stiu daca pot face cerere ca procesul sa poata lua loc in lipsa partii mele (reclamant). si daca pot solicita instantei sa inmaneze copie dupa chemarea in judecata cu dovezi inscrisuri paratei (pe care o inaintez odata cu chemarea in judecata).

Odata cu depunerea cererii de chemare in judecat se putea face si cerere pentru judecare in lipsa ... comunicarea unui exempla de pe cererea de chemare in judecata o face instanta din oficiu, fara a mai fi necesara solicitarea dvs in acest sens.
@justice123
Are si judecata in lipsa avantajele ei, de ex. procesul nu poate fi suspendat.
Depuneti copii dupa inscrisuri si pt parat. Se comunica obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecare in lipsa - comunicare acte procedurale eugen82 eugen82 Deschid urmatorul subiect de discutie ca urmare a situatiei semnalate in topicul “ce cale extraordinara de atac se poate promova” deschis de diana ... (vezi toată discuția)
Procedura civila lolo0112 lolo0112 buna ziua. m-ar interesa daca pot sa fac o cerere de amanare intr-un dosar civil, pe motivul ca , in afara de actiune, nu mi s-a comunicat nici un alt act ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a cauzei edee edee Va salut , am un proces pe 13 , am contestat o amenda si nu ma pot prezenta datorita serviciului(plec din localitate) pot face cerere de amanare ? se aproba? (vezi toată discuția)