buna ziua.
m-ar interesa daca pot sa fac o cerere de amanare intr-un dosar civil, pe motivul ca , in afara de actiune, nu mi s-a comunicat nici un alt act aflat la dosar. mentionez ca la dosar se afla depuse si extrase cf. si in cazul in care o astfel de cerere este admisibila, cum ar trebui formulata?
In conformitate cu art. 112 Cod Proc. civ. alin 5 cererea de chemare in judecata va cuprinde aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat al cererii. cand dovada se face prin inscrisuri sevor alatura la cerere atatea copii cati parati sunt, mai mult cate o copie de pe fiecare inscris, pentru instanta; copiile vor fi certficate de reclamant ca sunt la fel cu originalul.
iar potrivit art 155/1 se arata faptul ca neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite la primirea cererii de chemare in judecata sau in cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata.
Dvs. asa cum aratam mai sus puteti cere suspendarea judecatii invocand art.155/1.
exista vreun articol in procedura civila in baza caruia pot sa cer nu doar ca reclamantii sa depuna atatea copii de pe inscrisuri cate parti sunt; ci si ca aceste copii sa mi se comunice prin posta ? - eu nedorind sa ma prezint la urmatorul termen de judecata; aceasta cerere intentionez s-o fac in scris. arat ca nu stiu daca inscrisurile existente la dosar au fost depuse odata cu inregistrarea actiunii, sau la vreunul din termenele anterioare - eu fiind lipsa la toate termenele pana acum.
Nu cred ca e cazul de suspendare a judecatii daca reclamantului nu i s-a pus in vedere de catre instanta sa indeplineasca masura respectiva. cel mult, pentru ca nu s-*au comunicat paratului inscrisurile odata cu cererea se poate amana judecata.
Atentie insa ! Aceasta doavada, ca nu vi s-au comunicat actele o puteti face cu citatia pe care nu trebuie sa scrie ,,cu copie acte,,....
deci la cererea de amanare a judecatii pentru motivul ca nu mi s-au comunicat si inscrisurile existente la dosar, trebuie sa atasez si o copie a citatiei?
si subliniez : pot sa cer amanare pentru acest motiv, chiar daca e al patrulea termen de judecata, iar eu (fiind parat in cauza) pana acum, din diverse motive , nu m-am prezentat la nici un termen?
asa cum prevede Codul procesual civil si v-am descris mai sus puteti cere amanarea judecati pentru cercetarea lor si a aduce contraargumente sau de a fi acord cu ele.