avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutooor !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutooor !

Buna ziua !

Am dat in judecata Inspectoratul scolar, unitatea de invatamant la care functionez, pentru neplata unor drepturi banesti, conform legii.

La ultimul termen, instanta a decis :

"Amana cauza pentru cand se va cita reclamanta cu mentiunea de a se prezenta in instanta in vederea administrarii de probatorii sub sanctiunea prevederilor art 155 ind 1 cpc."

La fiecare termen am depus cerere de judecare in lipsa. La ultimul termen am neglijat sa trimit acest inscris. Acesta sa fie motivul pentru care vor sa suspende procesul ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 10:02, 27 Martie 2010
Nu. Codul de procedura civila spune la Art. 155 indice1:
Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina partii reclamante, prin neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite in cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate. Dispozitiile Art. 108^3 sunt aplicabile.
La cererea partii, judecata va fi reluata daca obligatiile la care se refera alin. 1 au fost indeplinite si, potrivit legii, aceasta poate continua. Dispozitiile Art. 155 alin. 2 se aplica in mod corespunzator.

Deci, altul este motivul.
Cod procedura civila Art 155 -Amanarea judecatii in temeiul invoielii partilor nu se poate incuviinta decat o singura data in cursul instantei
Dupa o asemernea amanare,judecata,daca partile nu staruie,va fi suspendata si nu va fi redeschisa decat dupa plata sumelor prevazute de legea timbrului pentru redeschiderea pricinilor
trebuie sa va prezentati sa solicitati incuviintarea anumitor probe
este adevarat ca in dreptul muncii angajatorul are sarcina probei, dar este posibil ca instanta sa nu fie lamurita ce anume cereti si cum va motivati cererea
Potrivit art. 155, alin.(1) din codul civil , când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicat din vina părţii reclamante, prin neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege ori stabilite în cursul judecăţii, instanţa poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate.

După cum rezultă din încheierea de şedinţă veţi fi citată pentru termenul următor întrucât instanţa vrea să pună în discuţia părţilor probatoriul, pe care dumneavoastră l-aţi solicitat prin cererea de chemare în judecată.

Dacă nu vă veţi prezenta la termenul stabili de instanţă, dosarul va fi suspendat, până ce dumneavoastră veţi ieşi din pasivitate.

Dacă lăsaţi să treacă un an peste data suspendării, se va constata perimarea cererii de chemare în judecată.

Dacă doriţi întradevăr să câştigaţi procesul, trebuie să vă prezentaţi în instanţă.
O zi bună să aveţi!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
florisiris, utilizator
gabescu a citat corect art.155^1
In ceea ce priveste suspendarea, este clar ce spune instanta. Nu ati depus probatoriul.
Trebuie sa va duceti in instanta sa cereti proba cu inscrisuri (si sa le si depuneti), cu expertiza (daca este cazul), cu interogatoriul paratului, etc.
Ar fi bine sa va faceti timp si sa va duceti in instanta.

Alte discuții în legătură

Legea fondului funciar 18/1991 Doamna Irma Doamna Irma Buna ziua la toti membri forumului, cine poate sa ma ajute?:help: Nu gasesc nici unde in internet ce cuprinde (art.155/1 C.proc.civ..) referitor la legea ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in litigiu munca-drepturi banesti ContSters155865 ContSters155865 Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila niculinapopa niculinapopa Buna ziua1 In data de 2 apr am un nou termen intr-un proces pentru recuperare drepturi banesti Am luat legatura cu expertul si mi-a zis ca nu poate sa faca ... (vezi toată discuția)