avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

Buna ziua1
In data de 2 apr am un nou termen intr-un proces pentru recuperare drepturi banesti
Am luat legatura cu expertul si mi-a zis ca nu poate sa faca expertiza pana la data stabilita de instanta ( cu toate ca avut termen aprox o luna) Cat poate sa amane un expert efectuarea acestei expertize?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 27 Martie 2012
Depinde si de volumul lucrarii ... in acest caz, instanta va amana judecarea cauzei pana la depunerea raportului de expertiza .....

Art. 209 C.proc.civ. prevede ca, expertul numit este dator sa-si depuna lucrarea cu cel putin 5 zile inainte de termenul sorocit pentru judecata.

De asemenea, in baza art.108 ind.1 alin.2 lit.c C.proc.civ., puteti solicita instantei amendarea expertului pentru nedepunerea lucrării în termenul fixat.
Cu multe multumiri
Este posibil ca expertul sa merga la societatea parata fara sa ma cheme si pe mine?
eu i-am trimis o serie de documente prin posta pentru a nu plati el copierea actelor din dosar
Art. 208 C.proc.civ.:
(1)Dacă pentru expertiză este nevoie de o lucrare la faţa locului, ea nu poate fi făcută decât după citarea părţilor prin carte poştală recomandată, cu dovada de primire, arătând zilele şi orele când începe şi continuă lucrarea. Dovada de primire va fi alăturată lucrării expertului.
(2)Părţile sunt obligate să dea expertului orice lămuriri în legătură cu obiectul lucrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila - expertul a procedat legal? niculinapopa niculinapopa Am un litigiu de munca cu societatea unde am lucrat 25 ani pentru recuperare drepturi salariale pe ultimii 3 ani ( sporuri salariale). Astazi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara nico_19 nico_19 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema; am fost citata de instanta pentru efecturtea unei expertize contabile. In adresa trimisa la domiciliu la ... (vezi toată discuția)
Expertza contabila niculinapopa niculinapopa Am un proces pe rol,cu privire la recuperare drepturi banesti pe ultimii 3 ani,instanta a aprobat obiectivele expertizei contabile si a a numit un expert ... (vezi toată discuția)