avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea varstei standard de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea varstei standard de pensionare

La 20 de ani de grupa speciala cati ani se scad din varsta de pensionare la barbati?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:27, 25 Aprilie 2011
Nu exista grupa speciala,poate conditii speciale sau gr.I-a de munca pana in 01.04.2001.
Ai dreptate,lucrez intr-un combinat siderurgic unde si acum sunt valabile grupele de munca,respectiv lucrand in conditii speciale beneficiez de grupa 1 de munca.Ma intereseaza la un an lucrat la grupa 1 de munca cat se scade pentru lucru in conditii speciale.Multumesc
Am primit canetul de munca si m-am uitat unde e specificata perioada in care am lucrat in conditii speciale in baza Avizului Nr.18/22.12.2004 la pct. 25 din Anexa nr.1 din Legea 226/2006.
Daca toata perioada este lucrata in conditii speciale, varsta standard de pensionare se reduce cu 10 ani, fara a putea fi mai mica de 52 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta... mirelutzzza mirelutzzza as dori sa va adreseaz o intrebare:tatal meu se numeste teodoru valerica,este nascut in 21 02 1959 are 22 de ani de munca dintre care 14 de grupa 1 si 8 de ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare si calculul punctului de pensie ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Sex :M Data nasterii:23.11.1953 Reducerea varstei standard de pensionare cu 15 ani conditii speciale de munca si legilor speciale astfel a fost pensionat la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi cel mai devreme la pensie? dinu1970 dinu1970 Buna ziua am o intrbare sper sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde. Sunt barbat nascut la 18.08.1970. Am o vechime in munca de 24 ani 3 luni si 10 zile dintre ... (vezi toată discuția)