Daca o persoana cu studii superioare economice este angajata full-time la o firma pe post de contabil sef , poate fi angajata in acelasi timp la alta firma pe post de contabil sef sau director economic ,part-time ?
Art.35 alin.1 C.mun. prevede : Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Dupa intrarea in vigoare a noilor modificari aduse Codului Muncii acesta va avea urmatorul continut : Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.”
Funtia de CONTABIL SEF ori de DIRECTOR ECONOMIC intr-o antrepriza economica nu este o joaca de 2 ore.
Mult prea usor dupa ’89 s-a dat denumirea aceasta intr-o SRL cu 5 salariati.
Tinerea contabilitatii pentru alte entitati patrimoniale de catre un profesionist contabil angajat intr-o antrepriza respectabila si care se respecta ar fi o ocupatie despre care angajatorul acestei persoane sa aiba cunostinta si sa se faca cu numai acordul sau, fiind singurul care poate aprecia eventualul conflict de interese.
Responsabilitatile UNUI CONDUCATOR A COMPARTIMENULUI FINANCIAR-CONTABIL sunt mai complexe decât numai <tinerea si conducerea evidentei contabile> si <intocmirea situatiilor financiare anuale>
-Cunoasteti cumva morala faimoasei piese a lui Goldoni - "Sluga la doi stapini"?
-Sunteti cumva de acord ca persoana pe care o consideri dedicata tie sa slujeasca fara stirea ta pe o alta?
-Sunteti cumva de acord ca credincioasa dvs. soata sa umble prin casele unor vecini ocupandu-se cu de-ale casei pe acolo, fara stirea Dvs.?
Cumul de functii
ElenaCorina
Buna ziua,
Vreau sa numesc contabilul sef si pe pozitia de Director executiv, as vrea sa stiu daca legea imi da voie sa fac acest cumul de functii, CIM-ul ... (vezi toată discuția)
Economist??
claudiaP
Buna seara!
Spuneti-mi, va rog, cum ar fi corect sa incadrez un economist, fiindca la Cor regasesc multe , numai economist nu. Raspunde de evidenta ... (vezi toată discuția)