avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii

Buna ziua,

Vreau sa numesc contabilul sef si pe pozitia de Director executiv, as vrea sa stiu daca legea imi da voie sa fac acest cumul de functii, CIM-ul il pot face pe 2 ore ca si Director Executiv? ca si contabil sef are un cim pe 8 ore, legea imi permite sa ii fac inca un cim pe 2 ore avand in vedere timpul efectiv de lucru conf legii de 8 h / zi? Cum pot sa procedez? Este cumva o functie in COR care le insumeaza pe ambele? Adica un fel de director executiv care sa poata semna si balanta/ bilantul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 7 August 2014
1. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Nu conteaza timpul zilnic de lucru, el poate fi si cu 8 ore pe zi la amandoua contractele individual de munca
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
in ce lege pot vedea daca sunt incompatibilitati intre aceste doua functii?

Nu exista niciun text de lege aplicabil pentru sectorul privat , in sensul mentionat de dvs.
Si atunci eu pot incheia un Contract de munca pe 2 ore pentru functia de Director Executiv pe langa cel cu 8 ore pentru contabil sef? sau trebuie sa-i fac aditional de modificare a timpului de lucru de la 8 la 6 ore si sa-i fac apoi un CIM pe 2 ore?

Cum a-si putea face?
Se fac doua c.i.m. pe doua functii diferite.

Alte discuții în legătură

Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii la acelasi angajator andy_vlad andy_vlad Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este posibila modificarea contractului de munca actual, de 8 ore/zi intr-unul cu timp partial de 2 ore/zi si concomitent ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)