avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii

Buna ziua,

Vreau sa numesc contabilul sef si pe pozitia de Director executiv, as vrea sa stiu daca legea imi da voie sa fac acest cumul de functii, CIM-ul il pot face pe 2 ore ca si Director Executiv? ca si contabil sef are un cim pe 8 ore, legea imi permite sa ii fac inca un cim pe 2 ore avand in vedere timpul efectiv de lucru conf legii de 8 h / zi? Cum pot sa procedez? Este cumva o functie in COR care le insumeaza pe ambele? Adica un fel de director executiv care sa poata semna si balanta/ bilantul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 7 August 2014
Legea nu impune vreo restrictie salariatului ref. numarul de contracte pe care se semneaza.
Poate sa aiba 2 la 8 ore sau orice variante accepta el.
1. Codul muncii nu spune nimic in legatura cu numarul maxim de ore lucrate zilnic pe CIM cumulate.

2. - Asadar pot fi mai multe CIM cumulate, toate putand sa fie cu 8 ore pe zi.
- Asta inseamna ca angajatorii respectivi admit asa ceva si platesc toate contributiile legale la stat.
ElenaCorina a scris:

Buna ziua,

.... Adica un fel de director executiv care sa poata semna si balanta/ bilantul?

Pot semna bilantul contabil, conform informatiilor oferite de Ministerul de Finante in formularele pentru bilanturi:
- Persoane fizice autorizate CECCAR (Experti contabili)
- Persoane juridice autorizate CECCAR (firme de contabilitate)
- Directorul economic
- Contabilul sef
- Alta persoana care are studii superioare economice si care inlocuieste Directorul Economic si Contabilul sef, cand acestia lipsesc.

Prin urmare, directorul executiv poate semna bilantul contabil numai daca are studii superioare economice si il inlocuieste pe Directorul Economic si Contabilul sef, cand acestia lipsesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii la acelasi angajator andy_vlad andy_vlad Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este posibila modificarea contractului de munca actual, de 8 ore/zi intr-unul cu timp partial de 2 ore/zi si concomitent ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)