avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii la acelasi angajator

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca este posibila modificarea contractului de munca actual, de 8 ore/zi intr-unul cu timp partial de 2 ore/zi si concomitent incheierea unui act CIM cu acelasi angajator pe o alta functie, cu 8 ore/zi. Este o problema daca se depaseste nr de 48ore/saptamana de munca?
Pentru CIM de 2 ore, care este nr de zile de CO minim din contract si care este salariul minim pentru o functie de expert contabil, studii superioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 28 Ianuarie 2013
1. Orice salariat poate executa doua (sau mai multe) contracte individuale de munca, in relatie contractuala cu acelasi angajator, facand exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.
In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca. In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.
Se poate cumula o functie de conducere, 2 ore/zi cu una de executie, 8 ore/zi, la acelasi angajator, pentru ambele incadrare pe baza de studii superioare?
Mi se pare a fi o stare de incompatibilitate ....
Va rog sa argumentati!
Fiind in functie de conducere nu cred ca poate fi si in functie de executie.

Alte discuții în legătură

Cumul de functii ElenaCorina ElenaCorina Buna ziua, Vreau sa numesc contabilul sef si pe pozitia de Director executiv, as vrea sa stiu daca legea imi da voie sa fac acest cumul de functii, CIM-ul ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual floricel_2008 floricel_2008 Sunt incadrata, prin concurs, pe functia de analist programator IA - studii medii din 31.01.2006, anterior ocupand functia de operator date I din ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile minime pentru angajarea unui contabil sef, personal contractual ? oanaportar oanaportar ce conditii minime se cer pentru angajarea unui contabil sef, personal contractual, intr-o institutie publica ? ( studii, ani vechime, numar subordonati, ... (vezi toată discuția)