avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie - salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie - salariu

Am varsta standard de pensionare la 11 iunie 2011.Imi depun dosarul de pensie incepand cu data de 1 iulie 2011.Pot beneficia de plata concediului de odihna?In prezent lucrez la cumul inca 0,5 norma pe langa norma de baza.Iesind la pensie pot face cumul pensie cu 1,5 norma sau numai 1 norma ?
Cel mai recent răspuns: Zetu Elena , utilizator 10:35, 25 Aprilie 2011
1. Pot cumula pensia cu veniturile provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

2. In sectorul bugetar, puteti cumula pensia cu salariul , numai daca nivelul pensiilor nete cumulate se situeaza sub nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ...... pentru anul 2011, acesta este in valoare de 2022 lei.

3. CO neefectuat se compenseaza in bani numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Multumesc pentru raspunsul prompt.Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie - salariu babaangi babaangi Buna ziua! Intrebari : S-au aprobat noi reglementari privind cumulul pensiei cu salariu, in anul 2011 ? Daca da, ce act oficial sta la baza ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Agajarea daca esti pensionat 2740826332154 2740826332154 daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator .s.r.l. ContSters278009 ContSters278009 Buna ziua. Eu sunt pensionat de invaliditate gradul III , deci am dreptul la o jumatate de norma de lucru. Mi s-a oferit un post la o societate , s.r.l. de ... (vezi toată discuția)