avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

lucrez neantrerupt din anul 1972,iar din 1979 si pana in prezent la un spital din sectorul 4 sectia ortopedie, sunt nascut in 08.09.1953. Ma pot pensiona cu ''drepturi depline''?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:06, 25 Aprilie 2011
Pt. a va pensiona la limita de varsta trebuie sa indepliniti doua conditii:de stagiu si de varsta.Conditia de stagiu este indeplinita,39 de ani.Mai ramane cea de varsta,barbatii nascuti dupa 01.01.1950 se pensioneaza pt. limita de varsta la 65 de ani.
dar femeile nascute dupa septembrie.1953 la ce de varsta se pot pensiona cu ''drepturi depline''?, va multumesc!
O doamna nascuta in septembrie 1953 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta in martie 2013, la varsta de 59 de ani si 6 luni, daca a realizat stagiul minim de cotizare de 14 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta standard de pensionare in cazul barbatilor flori54 flori54 Eu vreau sa intreb daca pensionarea la 65 de ani la barbati nu e undeva cu cativa ani mai incolo, in crestere progresiva ca si in cazul femeilor ? Nu se poate ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor - cadre medicale egeorgescu egeorgescu Buna ziua! Care este varsta de pensionare a cadrelor medicale? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)