avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RETROCEDARE/DESPAGUBIRE IMOBIL NATIONALIZAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RETROCEDARE/DESPAGUBIRE IMOBIL NATIONALIZAT

Bunicii mei au detinut un imobil in orasul Mangalia, jud. Constanta, care, a fost nationalizat dupa razboi de catre regimul comunist.
Ulterior nationalizarii imobilul a fost demolat construindu-se ulterior o cladire de utilitate publica.
Mama mea a facut demersuri la Primaria Mangalia pentru primirea despagubirilor, dar, nu a primit nici un raspuns.

CE DEMERSURI TREBUIE SA FAC PENTRU DESPAGUBIRI?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:57, 25 Aprilie 2011
Daca au trecut mai mult de 30 de zile si nu vi s-a raspuns puteti inainta actiune in acest sens la Tribunalul Constanta in baza legii contenciosului administrativ.
Daca nu ati trimis notificarea prin executorul judecatoresc este bine sa faceti acest lucru in acest mod.
bioenergeta a scris:

Daca au trecut mai mult de 30 de zile si nu vi s-a raspuns puteti inainta actiune in acest sens la Tribunalul Constanta in baza legii contenciosului administrativ.
Daca nu ati trimis notificarea prin executorul judecatoresc este bine sa faceti acest lucru in acest mod.

Se mai poate face aceasta la Legea 10/2001? Nu este tardiv si singurul mod este revendicarea pe baza dreptului comun ?
sa promovati o actiune la tribunalul constanta in sensul ca primaria mangalia sa emita dispozitie privind cererea de restituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate raul89 raul89 Buna ziua In anul 2001, inainte de aparitia Legii 10/2001, am introdus in instanta o actiune intemeiata pe dispozitiile Legii 213/1998 si art. 480 Cod ... (vezi toată discuția)
Cula zisa eronat tudor vladimirescu ( revendicare ) LISONELTA300 LISONELTA300 Cula zisa eronat Tudor Vladimirescu a fost construita de stra-stra-stra-stra bunicul meu Ion Gardareanu, nu de Tudor Vladimirescu cum au mintit istoricii ... (vezi toată discuția)