avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua
In anul 2001, inainte de aparitia Legii 10/2001, am introdus in instanta o actiune intemeiata pe dispozitiile Legii 213/1998 si art. 480 Cod Civil, privind un imobil nationalizat in baza Legii 92/1950. Ulterior, am introdus si o Notificare la Primaria orasului, solicitand restituirea imobilului si in baza Legii 10/2001. Am castigat insa procesul civil, imobilul a fost intabulat pe numele fostei proprietare de drept, imobil pe care ulterior in conformitate cu Certificatul de Mostenitor, pe care l-am obtinut in 1999, l-am intabulat pe numele nostru al mostenitorilor legali, fiind colaterali privilegiati. Dupa aproximativ doi ani, au aparut mostenitorii mostenitorului testamentar, care au deschis un proces civil, prin care solicitau nulitatea absoluta a C.M-ului nostru din 1999, opunandu-ne un testament autentic si un C.M. din 1987, apartinand legatarului, pe care l-au mostenit tot in baza unui testament universal. C.M. nostru a fost declarat nul absolut de catre instanta, primand CM. lor, respectiv cel din 1987 si s-a revenit la situatia anteriora de CF, prin intabularea dreptului de proprietate al fostului proprietar deposedat de comunisti. Intrebarea mea este: Notificarea pe care am depus-o in anul 2001, pe baza Legii 10/2001, mai poate fi " reactivata" , pentru ca nu a fost solutionata inca in nici un fel de catre Primarie. Mentionez, ca doar noi mostenitorii legali am introdus aceea notificare, mostenitorii testamentari depunand-o tardiv, abia in anul 2004. Legatarul initial (universal), a decedat in 2000, iar la moartea sa, nu a avut in patrimoniu imobilul si nici nu a facut vreo diligenta pentru a cere restituirea sa, dand chiar o declaratie in acest sens in 1998, cum ca nu a dobandit dupa 1990, vreun imobil in proprietatea sa. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:28, 4 Ianuarie 2010
DSolicitati un raspuns motivat la notificarea dv. ca sa putei reactiva demersurile in baza legii nr. 1/2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Testament legea 10/2001 - cont bancar Uranus1984 Uranus1984 In anii \'90, o persoana fara copii, fara sot, fara frati si parinti lasa prin testament ca in cazul decesului ei, toate imobilele nationalizate ce au ... (vezi toată discuția)
Revocare raul89 raul89 Buna ziua. In cazul unui testament intocmit in baza Legii XXXV din anul 1874 (cod civil austriac), revocarea acestui testament trebuia facuta de testator ... (vezi toată discuția)