avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract

pot incheia la notar un contract de asociere prin participatiune la construirea unei case;eu nefiind proprietarul terenului?care ar fi pretul acestui contract?
Cel mai recent răspuns: adrianaaaaaaaa , utilizator 15:51, 29 Aprilie 2011
si care ar fi obiectul contractului? dvs sa fiti coproprietar pe jumatate din teren si celalalt sa fie coproprietar pe jumatate din casa?
modul in care v-ati exprimat este destul de vag.
de ex;nu s-a prezentat daca respectiva constructie este edificata in scop de a se vinde sau in scop de folosinta proprie;de asemenea, daca proprietarul terenului este de acord cu o superficie cu titlu gratuit sau oneros,etc
in principiu,se poate intocmi un asemenea tip de act la notar,dar trebuiesc in clar stipulate "in concreto"relatiile dintre parti.va indic sa apelati la un avocat la intocmirea respectivului document, sa inlaturati pe viitor vreo surpriza neplacuta.
multumesc pentru raspuns obiectivul era acela de a deveni ambii coproprietari casa fiind construita pentru a o folosii ambii proprietarul fiind de acord
odata incheiat acel contract si devenind ambii coproprietari sper ca cel care a detinut terenul inainte nu-l va putea VINDE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in curte cu parintii mona rogoz mona rogoz buna ziua va rog sa mi dati un sfat Locuim intro casa cu parinti nostri Am dori sa construim o casa in curte cu dinsi dar nu stiu cum sa procedam ca la o ... (vezi toată discuția)
Împărțirea unei cote din averea părinților în viață către cei 2 copii. cum ne recomandați să facem actele? Ioana ionela Ioana ionela Buna ziua! Parintii mei detin un apartament si un teren+casa in care si locuiesc. Ei doresc sa ma lase pe mine si pe sotul meu sa construim o casa pe terenul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)