Am si eu o intrebare stau cu chirie de cateva luni si am un contract pe 9 luni , mai am cam 4 si as vrea sa renunt dar proprieteara e plecata in afara . pot renunta ?
de precizat ca rata in contract e doar de un milion si nu cat dau eu ..........
In mod normal, renuntarea la contractul de inchiriere, daca nu aveti alt termen stipulat in mod expres in contractul d-voastra de inchiriere, se face cu un preaviz de 60 de zile.
Cel mai bine ar fi sa-i transmiteti prin scrisoare cu valoare declarata acestui proprietar o notificarea pe adresa trecuta in contractul de inchiriere, totodata, daca exista o persoana de legatura puteti sa-i aduceti la cunostiinta, sa va platiti datoriile la zi, iar cand plecati, daca ati primit o locuinta mobilata si proprietarul nu este acolo cand plecati ar fi bine sa faceti si un proces verbal de predare-primire ca sa nu existe vorbe ca ati plecat si cu " amintiri".
puteti renunta insa sa va platiti facturile la enegie si intretinere la zi. notificati proprietarul prin scrisoare ca doriti rezilierea contractului si sa indice o persoana de contact careia sa-i predati cheia imobilului.