avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Depozit bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Depozit bancar

In timpul casatoriei, fratele meu ma ajuta cu bani. De cateva ori pe an imi alimenta contul meu personal cu diferite sume de bani. Am extrasele de cont care dovedesc acest lucru. Eu am constituit depozite in valuta in care eu eram titular de cont iar fratele imputernicit. Inainte de a introduce actiunea de divort, am retras toti banii din banca. Fostul sot nu stie exact ce suma de bani aveam eu in banca, dar e hotarat ca la partaj sa ceara instantei sa imparta cu mine acea suma de bani.
E posibil sa obtina extrase de la banca cu ajutorul instantei? Nu e drept. El nu numai ca nu a pus nici-un ban in acel cont, dar nici macar nu stie ce suma era acolo.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 20:51, 25 Aprilie 2011
in cadrul procesului de partaj, instanta are posibilitatea legala sa solicite bancii a prezenta si extrasele de cont.Dvs va trebui sa aratati in concreto instantei faptul ca o parte din respectivele sume de bani proveneau din alte surse(din din cele comune), si ca nu fac parte din comunitatea matrimoniala de bunurisupuse partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit bancar pe termen tibiolah tibiolah [b]Cont comun bancar[/b] (titular si imputernicit - sot si sotie) In cazul unui depozit pe termen, deschis la o banca comerciala de catre titular cu un ... (vezi toată discuția)
Partaj ianian ianian Am avut impreuna cu sotia, ea titular, eu imputernicit, mai multe depozite la termen cu valoare mare pentru a ne cumpara o locuinta. Dupa multi ani de casnicie ... (vezi toată discuția)
Partaj bani andreiionel andreiionel Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de ... (vezi toată discuția)