Ma numesc [EDITAT] Stefan, am lucrat la [EDITAT] Brasov ca si lucrator comercial. Am solicitat sa mi se elibereze si mie doua adeverinte, si anume : una din care sa rezulte perioada lucrata, salarul brut pe ultimile 3 luni si concediul medical pe care l-am avut pe perioada lucrata si o alta adeverinta de vechime. Am facut doua cereri caci asa spune legea si le-am inmanat Doamnei [EDITAT] acum 8 zile la magazinul de la Rasnov, Brasov. In momentul cand i-am inmanat cererile mi sa raspuns asa : Adeverinta de vechime nu mi se elibereaza, pentru ca nu se mai da iar celalalta o sa vorbeasca la personal.Nici pana azi nu mi s-a eliberat, trecand deja 2 sapt, si acea adeverinta altei colege i-a fost data in 2 zile.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Trimiteti inca o data aceste cereri, dar nu inmanate personal, ci prin scrisoare cu valoare declarata sau cu confirmare de primire, pe adresa unitatii unde ati lucrat si asa aveti dovada ca ati trimis si ca nu v-au eliberat nimic! Constituie o proba in instanta in situatia in care veti ajunge si acolo.
HOTÃRÂRE Nr. 161 din 3 februarie 2006
privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor
Art. 7
(3) La solicitarea scrisă a salariatului, angajatorul este obligat să îi elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente în dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal.
Dupa cum vedeti, legea va confera dreptul pe care il solicitati. In caz de un nou refuz al d-nei [EDITAT], depuneti o sesizare cu numar de inregistrare la Inspectoratul Teritorial de Munca.
Carnet de munca
relivoinea
am lucrat la un atelier de croitorie,am depus cartea de munca intr-un cat am mai lucrat aprox 11 ani la o alta unitate de croitorie.intru cat din 2011 sa ... (vezi toată discuția)