avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar CASCO - Intarziere abuziva a platii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar CASCO - Intarziere abuziva a platii

Buna ziua, am un dosar casco deschis la o societate de asigurari. Dupa ce am depus toate documentele solicitate, inclusiv devizul de la service am primit o instiintare cum ca dosarul a fost sistat de la plata pe motivul ca se fac cercetari suplimentare cu privire la circumstantele in care s-a intamplat accidentul, in conformitate cu prevederile legale.
Pe instiintare nu este trecut un termen de finalizare a cercetarilor si nici motivul pentru care se fac aceste cercetari.
Mi se pare un abuz din partea lor si as dori sa stiu ce masuri pot lua pentru a rezolva aceasta problema. Exista un termen maxim stipulat in legislatie cu privire la aceasta procedura?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:21, 27 Aprilie 2011
Legislatia aplicabila este Legea asigurarilor.
Cercetati aici:
[ link extern ]
Conform ultimelor precizari ale CSA asiguratorul are la dispozitie 90 de zile pt cercetari proprii cu privire la accident. Va puteti adresa CSA cu o plangere in care sa aratati ce vi se intampla si apoi cu o chemare la conciliere a asiguratorului in care sa-i precizati ca il veti actiona in instanta si il veti obliga si la plata cheltuielilor de judecata si penalizari pt intarziere.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Va multumes mult pt raspunsuri. Voi merge la ei sa cer contractul complet, daca nu este prevazuta in contract aceasta procedura, voi formula o plangere la CSA.
Adrian.Tudor a scris:

Conform ultimelor precizari ale CSA asiguratorul are la dispozitie 90 de zile pt cercetari proprii cu privire la accident. Va puteti adresa CSA cu o plangere in care sa aratati ce vi se intampla si apoi cu o chemare la conciliere a asiguratorului in care sa-i precizati ca ii veti actiona in instanta si ii veti obliga si la plkata cheltuielilor de judecata si penalizari pt intarziere.

In regula, dar acest termen este valabil si pentru casco?
Partizan08 a scris:

Adrian.Tudor a scris:

Conform ultimelor precizari ale CSA asiguratorul are la dispozitie 90 de zile pt cercetari proprii cu privire la accident. Va puteti adresa CSA cu o plangere in care sa aratati ce vi se intampla si apoi cu o chemare la conciliere a asiguratorului in care sa-i precizati ca ii veti actiona in instanta si ii veti obliga si la plkata cheltuielilor de judecata si penalizari pt intarziere.

In regula, dar acest termen este valabil si pentru casco?

Nu este valabila.Aplicabile sunt numai prevederile din conditiile de asigurare atasate politei, la capitolul "plata daune".Depuneti cererea de despagubire pentru repararea avariilor constatate, si pretindeti plata in termenul celor 15 zile stipulate .
Nici CSA nu are atributii privind interventia in contractul bilateral cu asiguratorul. (polita CASCO)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)