avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum inscriu un proces in cartea funciara ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum inscriu un proces in cartea funciara ?

nu cunosc termeni asadar voi vorbi pe limba mea:
doresc sa inscriu un proces in cartea funciara pentru ca un eventual cumparator al terenului sa fie instiintat de litigiul in care se afla; de asemenea as vrea sa stopez lucrarile aflate in derulare pe terenul respectiv, ce demersuri trebuie sa fac!?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Arkadian84 , utilizator 09:57, 27 Aprilie 2011
In temeiul art 50 di L nr 7/1996 modificata si completata ,solicitati OCPI sa noteze in evidente ,ca terenul face obiectul unui litigiu pe rol
Cu o singura conditie-terenul in litigiu sa aiba nr.cadastral, partea fata de care veti face opunerea sa fie inregistrata cu drepturi pe acel teren-respectiv sa aiba calitate de persoana interesata , in acel proces.Trebuie luat certificat de grefa,de la judecatorie, din care sa rezulte ca persoana care este intabulata pe terenul respectiv este parte in proces.
Deci,, potrivit art. 20, 22, 47 si 50 din Legea nr. 7/1996, sintagma „persoana interesata” poate fi definita ca fiind persoana în favoarea sau împotriva careia urmeaza sa se încuviinteze întabularea, înscrierea provizorie a unui drept tabular, radierea sau îndreptarea înscrierii unui drept tabular ori notarea unui drept personal sau de creanta.
Mai exista si cerinta ca dvs sa detineti si sa probati calitatea de proprietar asupra respectivului teren,asupra caruia doriti sa atentionati potentialii terti interesati
Corect, goe._07.
Uitasem sa spun si acest lucru-nu orisicui i se nazare, poate sa mearga la C.F sa ceara o notare ci trebuie sa dovedeasca ceeace a spus goe_07-calitatea de proprietar asupra terenului pentru care vrea sa faca notarea in C.F.
Altfel, cererea de notare este respinsa de catre Registratorul de la C.F.
va multumesc mult de tot pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor mai ales ca este un domeniu nou pentru mine si nu cunosc, asa cum spus la inceput, termeni, proceduri, legi etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea obligarii de dare de accept pentru dezmembrare de c.f. patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Adica este vre-o lege care sa oblige o persoana care se afla in litigiu cu alte trei persoane pentru o prestatie ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea obligarii de dare de accept pentru dezmembrare c.f. patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Adica este vre-o lege care sa oblige o persoana care se afla in litigiu cu alte trei persoane pentru o prestatie ... (vezi toată discuția)
Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)