radulescunina a scris:
va multumesc pentru raspun dar vreau sa mai fac cateva precizari la nemultumirea mea in sensul ca am citit art 78 din legea263 /2010 insa in aceeasi lege la art 69 pct b se specifica destul de clar ca bolnavul poate fi incadrat ca nereviziubil datorita pierderii totale a capacitatii de munca . ori in decizia de pensionare emisa de doamna doctort este bifat in casuta pierduta in totalitate ... de aceea doresc sa depun contestatie intrucat decizia este incorect apreciata . si schizofrenia nu este vindecabila .
Doamna, medicul a bifat "pierdut in totalitate capacitatea de munca" intrucat invaliditatea de gradul I si invaliditatea de gradul II se caracterizeaza prin pierderea totala a capacitatii de munca. Asta nu inseamna ca, in general vorbind, un beneficiar de pensie de invaliditate gradul I sau II nu-si va recapata niciodata capacitatea de munca.
Potrivit art. 79 din Legea nr. 263/2010, nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care prezinta invaliditati care afecteaza
ireversibil capacitatea de munca. Indeplinirea acestei conditii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens,
dupa ce obtine avizul INEMRCM.
Cred ca va lamureste art. 98 din HG nr. 257/2011:
Art. 98
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii incadrati in grad de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele standard de pensionare prevazute de lege;
c) au varstele mai mici cu pana la 5 ani fata de varstele standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, potrivit legii.
(2) In cazul persoanelor fara potential recuperator, a caror dinamica a invaliditatii este stationara si pentru care revizuirile medicale nu mai aduc elemente noi in pronosticul de recuperabilitate, constatarea situatiilor prevazute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, denumit in continuare INEMRCM, sau al comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz.
Deci numai daca sunt indeplinite conditiile de mai sus o persoana poate fi nerevizuibil.
Dar, desigur, daca doriti sa contestati decizia de incadrare in grad de invaliditate, puteti sa o faceti in termen de 30 de zile de la comunicare la comisia medicala de contestatii. Contestatia se inregistreaza la cabinetul de expertiza medicala care a emis decizia medicala asupra capacitatii de munca ce face obiectul contestatiei.