avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensionare urmas invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensionare urmas invaliditate

cum pot face contestatie la decizia de pensionare a fiului meu in varsta de 26 de ani ? mentionez ca fiul meu are diagnosticul retard psihic sever cu tulburari de comportament ,schizofrenie . am fost la comisia desemnata de casa de pensii si in urma examinarii actelor medicale ,ale bolnavului personal desi boala este survenita din copilarie ,este mentionat in decizia de pensionare acet lucru ,domna doctor mi-a dat termen de revizuire peste un an . vreau sa contest aceasta decizie . unde o pot face ? la casa de pensii direct ? astept un raspuns . pentru fiu meu am decizie de curatele emisa de catre domnul primar si incadrare in grad de handicap .
Nu se poate pune problema ca deranjati cu comentariul dvs. :)

Eu am scris in mesajul anterior art. 98 din HG nr. 257/2011 ca sa vedeti in ce conditii un pensionar de invaliditate nu mai este supus revizuirii:
-persoana nu mai are potential recuperator;
-dinamica invaliditatii este stationara;
-revizuirile medicale nu au mai adus elemente noi in pronosticul de recuperabilitate. De aici rezulta ca un nerevizuibil s-a prezentat de mai multe ori la revizuirea medicala periodica iar medicii au ajuns la concluzia ca nu-si va mai recapata niciodata capacitatea de munca (si au obtinut si avizul INEMRCM in acest sens).

Acestea sunt prevederile legale. Ce vor hotara medicii, eu nu am cum sa stiu, in special avand in vedere faptul ca este vorba despre o boala asa grava. Va urez succes!
va multumesc din suflet pentru amabilitatea dumneavoastra de a-mi raspunde .mai pot adauga ca de la varsta de 18 ani merg cu el anual la comisia de avaluare apers cu handicap si tot de atata timp imi da termen de revizuire 12 luni . desi exact cum ati scris mai sus conditiile in care un pensionar de invaliditate nu mai este supus revizuirii . cu siguranta anul acesta voi contesta certificatul daca imi da iar revizuibil peste 12 luni . este inadmisibil ce ni se intampla dar voi avea curajul sa merg in audienta la domnul ministru al sanatatii cu toata documentatie ,cu toate actele medicale cu bolnav cu tot si voi face public tot ce se intampla in acest sistem bolnav . sunt indignata de tot si tare as vrea sa plec din aceasta tara cu orice risc . imi e rusine ca sunt roman . ptr niste drepturi trebuie sa platesti avocat sa le obtii ...dar si avocatului trebuie sa stii exact ce sa-i ceri . altfel ..... intelegeti cred ce vreau sa spun . noroc cu internetul ca putem sane documentam si sa nu mai fim nevoiti sa platim bani grei pe la avocati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului de invaliditate stelyan stelyan buna ziua....am 44 de ani si de 18 ani sunt pensionat medical (tbc) iar de 5 ani sunt cu gradul 1 de invaliditate....recent am avut revizuirea la comisia de ... (vezi toată discuția)
Contestare expertiză medicală popapaula86 popapaula86 Buna ziua. Se poate contesta o expertiza medicala a capacitatii de munca? Metionez ca am fost la expertiza in urma unui accident de munca pentru pierderea ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, recuperarea capacitatii de munca ContSters127042 ContSters127042 tatal meu a iesit la pensie in urma cu 10 ani pe caz de boala; a racit puternic la plamani si a fost suspect de TBC (desi nu e fumator si nici nu bea); s-a ... (vezi toată discuția)