avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara,platita din pensie de handicap.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara,platita din pensie de handicap.

Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de familie,am un frate nevazator care este divortat si are o fetita de trei ani care locuieste cu mama ei.Dupa un divort inevitabil, atrebuit sa plateasca si o pensie alimentara de 200 de ron din pensia lui de handicap,pensia lui fiind de 280deron plus indemnizatia de insotitor de 400 de ron .Intrebarea mea ar fi ,e posibil sa i se opreasca 200 de ron din 280 de ron ,dat fiind ca cei 400 sunt bani platiti de catre stat catre cel care il ingrijeste?Ce sfaturi imi puteti da ,va multumesc.
Nu se poate retine decat o suma echivalenta cu 1/4 din pensia de handicap .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul are obligatia sa o intretina pe mama lui ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: E vorba de o femeie de 8o ani, nevazatoare (grad de invaliditate I - ... (vezi toată discuția)
Consultanta cornel selaru cornel selaru am divortat de sotie si mi-a fost incredintat minorul cu handicap adik( retard psihic si de limbaj, ADHD).instanta a stabilit ca fosta sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara petrepetre petrepetre Buna seara!Sunt in divort.In cererea de divort am cerut ca fetita sa-i fie incredintata mamei.Eu sunt persoana cu handicap grav,am indemnizatie de ... (vezi toată discuția)