avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament nelocuit din 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament nelocuit din 2010

Buna ziua si Hristos A Inviat.
Nu mai locuiesc in apartament din 2010 intrucat l-am scos la vanzare. Am anuntat in scris asociatia de proprietari, insa la cheltuieli administrative mi se tot aduna, luna de luna, lumina de pe scara, diferente de apometru pentru apa si cheltuielile asociatiei-administrative.
Nu mi se pare deloc corect acest aspect.
Pot face ceva in acest sens?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:47, 26 Aprilie 2011
dvs. , ca proprietar aveti datoria sa contribuiti si la cheltuieleile administrative pentru administrarea blocului, a partilor comune(ex. curatenie, lumina scara) nu aveti proprietate exclusiva ( ca in cazul uni case pe pamant)...ca sa ajungeti in apartament treceti pe scara, folostii liftul, aprindeti lumina...etc.prin urmare este corect si legal
HOTÃRÂRE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 32
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.

Dupa cum prevede legea in prezent, desi nu pare corect, citind prevederile de mai sus rezulta trebuie sa platiti (inclusiv penalitatile).
Pentru un apartament in care nu se locuieste singurele cheltuieli de care proprietarul este scutit sunt cheltuielile care se impart pe numar de persoane: electricitatea, gazele si gunoiul.

In rest se platesc toate celelalte cheltuieli pentru ca ele sunt facute pentru administrarea proprietatii comune, a cotei-parti indivize de care si dv. dispuneti si este administrata chiar daca lipsiti din condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament gol - persoane trecute obligatoriu la intretinere Ionut G. Ionut G. Buna seara, doresc sa intreb daca in apartament nu sta nimeni sunt totusi obligat sa platesc o persoana la intretinere? Asociatia sustine ca minim 1 persoana ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli incalzire icarmi icarmi Sunt deconectata de la reteaua centralizata de termoficare, incalzirea in apartament fiind asigurata cu centrala proprie. Incalzirea in casa scarilor este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli asociatie proprietari lumi007 lumi007 Buna ziua, un An nou fericit va doresc tuturor ! Intrebarea mea este :daca in apartamentul meu proprietate personala nu locuieste nici o persoana ce ... (vezi toată discuția)