avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament gol - persoane trecute obligatoriu la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament gol - persoane trecute obligatoriu la intretinere

Buna seara, doresc sa intreb daca in apartament nu sta nimeni sunt totusi obligat sa platesc o persoana la intretinere? Asociatia sustine ca minim 1 persoana se trece la intretinere. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:20, 10 Mai 2018
se trec zero persoane.
Iar administratorul sa mai repete cursul de administrare condominii ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Daca nu locuieste nimeni, treceti 0....nu vad care ar fi impedimentul legal...

Numai de bine!
N.M.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti nicio persoana...si eu am o asemenea situatie (la o garsoniera, unde au locuit parintii mei...care au murit ) si acum nu locuieste nimeni. Platesc doar cheltuielile comune, administrative ( care sunt obligatorii conform legii ) in rest...nimic. De fapt energia electrica si gazele le platiti separat daca aveti centrala ( nu prin asociatie )...doar consumul de apa este prin asociatie si acolo dati citiri cu zero probabil...
NORME METODOLOGICE L. 230 / 2007 actualizat 2016

CAPITOLUL III – Art.32 (3)

(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
...................
Din acest text al legii eu inteleg un singur lucru si anume ca DA, se plateste si ptr. apartamentele "goale". Cat se plateste? din cate stiu (dar nu mai gasesc acum temeiul legal) in aceste cazuri se ia in calcul o persoana.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
gigiz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se trece nico persoana.Se platesc doar cheltuileile pentru partile commune.
Pe numar de personae se plateste lumina pe scara,gunoiul,gazul....aici va fi 0, pentru ca nu locuieste nimeni.
Pe cota parte indiviza se platesc salariile (admin,presedinte,cenzor,femeia de service),cheltuielile administrative(se mai cumpara detergent,etc),apa folosita pt udatul gradinilor,pentru spalatul scarilor,partile comune la caldura....sunt destule.Aici aveti de plata,chiar daca nu locuieste nimeni.

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit din 2010 cristian.turturean cristian.turturean Buna ziua si Hristos A Inviat. Nu mai locuiesc in apartament din 2010 intrucat l-am scos la vanzare. Am anuntat in scris asociatia de proprietari, insa la ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Cate persoane se trec la intretinere daca nu locuieste nimeni in apartament angeluci72 angeluci72 salut si felicitari celor ce au deschis aceasta pagina web. am si eu o nelamurire; acum 7 ani am cumparat un apartament in tara(muncesc cu sotia in spania) si ... (vezi toată discuția)