avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara dupa 18 ani

Buna ziua

fiica mea devine majora peste 1 luna si as dorii sa stiu cum sa o ajut sa primeasca in continuare pensia alimentara din partea tatalui. Este eleva in clasa a XI-a.
Exista o cerere tip?
Cand poate sa depuna acesta cerere si ce documente este nevoie sa atasam la cerere?
multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: ro4teen , utilizator 11:32, 27 Aprilie 2011
Fiica dvs. va face o cerere in nume propriu la judecatorie de chemare in judecata a tatalui ei pentru plata pensiei fiind in continuarea studiilor. Va depune sentinta de divort a dvs., ultima hotarare de pensie , adeverinta de la scoala , copie certificat nastere .,Se poate judeca si in lipsa. Va indica locul de munca al tatalui.Daca nu stiti sa redactati cererea apelati la un avocat . Se vor plati si cheltuielile de judecata/.
Cu mentiunea ca, daca tatal va depune intampinare prin care va recunoaste pretentiile fiicei, instanta nu il va putea obliga la plata cheltuielilor de judecata.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa varsta de 18 ani ContSters139936 ContSters139936 Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani peste 2 luni si este eleva in clasa XI a.Ea doreste sa urmeze si o facultate/cursuri de zi . Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ValentinaGe ValentinaGe Fica mea a implinit 18 ani in luna februarie , dar ea inca este eleva la liceu in clasa a XII -a . Luna februarie a fost ultima in care a mai primit pensia ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - pensie alimentara major LUMI1971 LUMI1971 In data de 6 octombrie 2011 am depus cerere de majorare pensie alimentara pentru cei doi copii minori pe care ii am in intretinere.In sentinta din anul 2007, ... (vezi toată discuția)