avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

PFA

Pe PFA pot sa-mi fac carte de munca?, sa-mi platesc darile la pensii?si sanatate?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 17:28, 26 Aprilie 2011
PFA este asigurata in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurata in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.
Cu alte cuvinte, va duceti d-voastra la Casa de Pensii cu documentele de la PFA, faceti o declaratie de asigurat(preventiv, daca aveti carte de munca, luati si cartea dupa d-voastra, daca nu, nu) si apoi mergeti la Sanatate si va inregistrati si acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternative pt. cartea de munca kikina kikina Am fost pana de curand angajata cu carte de munca la o editura, care si-a incheiat activitatea. Colaborez, in continuare, cu alte edituri, in calitate de ... (vezi toată discuția)
O pfa care nu are contract de munca ... Nemteanu Lucia Nemteanu Lucia O PFA - care nu are contract de munca dar care plateste contributia la CAS prin Declaratia Unica ,este considerata asigurata la sistemul national de pensii , ... (vezi toată discuția)
Carte de munca vasy5000 vasy5000 Buna ziua am 29 de ani si nu am carte de munca ,am lucrat prin ITALIA cu contract de munca timp de 2 ani,dupa care am revenit in tara si lucrez in domeniul ... (vezi toată discuția)