avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot sa imi achit apa consumata real.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot sa imi achit apa consumata real.

Am o proprietate intr-o vila cu inca 4 proprietati. Contractul de apa este pe numele unuia din proprietari , intr-un imobil unde nu este constituita asociatie de propr. Cel care este titular de contract nu vrea sa imi incaseze sumele pentru " consumul de apa" decit daca ii mai dau niste bani in plus (suma calculata de el pentru tot felul de lucruri imaginare, pentru care nu are o baza legala sa le pretinda). Pe baza calculului facut de individ i-am trimis banii prin posta in 4 rinduri, mai putin suma nejustificata- bani pe care mi i-a trimis inapoi, pentru ca nu erau si cei 3000 lei pretinsi peste consum. In felul acesta am ramas restanta cu platite 5 facturi de apa, dar paradoxal mi-a incasat banii pe ultima factura emisa de apa nova. Nu inteleg de ce. Ce joc este asta ? Ce poate urmarii? Este prost?
buna ziua,este vb. de apa rece?exista apometre individuale?cum se comporta cu ceilalti?incercati la societatea de apa daca poate sa va faca contract individual,va spun ca in Bucuresti Apa Nova nu incheie contracte individuale in astfel de situatii.
Nu ,nu este cum ati precizat dvs,dar fiind titular de contract daca se inregistreaza cu restante ,tot el este obligat sa le achite,indiferent daca a colectat sau nu cote parti de la restul proprietarilor
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
solicitati sa vedeti facturile si modul de calcul.
Avand in vedere ca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari,respectv nu exista hotarari ale proprietarilor referitor la modalitatea de calcul,de impunere valori consum,DACA detineti apometre individuale,ii comunicati titularului de contract indexul personal si ii avansati strict contravaloare aferenta consumului
Nu exista restante la apa nova.
Si cu ceilalti locatari procedeaza la fel.
Toti avem apometre, dar nu vrea sa le ia in considerare, pentru ca el are 2 masini pe care le spala in fata casei spala covoare, etc.
Am studiat facturile la apa nova (am luat desfasurator) si consumul era de aproximativ 1500 lei pe tot imobilul (5 proprietati) si doar mie imi pretindea 1800 lei.
Calculul lui este , de exemplu cu 140 lei mai mare in fiecare luna cu o suma pe care o da unuia care cica matura curtea, ii face lui piata, ii face masaj, un fel de salariu,( pentru care nu plateste nici un fel de impozit), schimba chei la poarta, la usa, ca asa vrea el, si multe altele.

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata Alexandru Alexandra Alexandru Alexandra Urmeaza sa chem in judecata vecina, titulara de contract Apa Nova, care refuza fara motiv sa ne dea acordul (mie si altor 2 proprietari de ap) de a ne realiza ... (vezi toată discuția)
Contoare inteligente de apa bomboana bomboana Daca o firma particulara autorizata de apa Nova vine intr un bloc si monteaza apometre cu citire radio, firma trimite la administratie facturi precum la gaze ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)