avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajat in alta tara UE: stergere din evidenta CASS ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajat in alta tara UE: stergere din evidenta CASS Romania

(imi cer scuze daca nu am postat mesajul in categoria corecta, sper ca nu am incalcat regulile forumului)

Buna ziua,

De trei luni lucrez legal in Slovacia (tara membra UE), iar angajatorul imi plateste darile si contributiile legale.
Sunt asigurat la sistemul de asigurari de sanatate de stat din Slovacia.

Situatie: Mi s-a spus ca inca figurez ca "asigurat" la CAS Cluj, unde am lucrat si am avut medic de familie pana acum trei luni.
Nemaifiind angajat in R, si nemaiplatindu-mi nimeni contributiile catre CAS Cluj/RO,
inteleg ca apar ca "datornic" sau ca "asigurat cu situatie neclara".

Intrebare 1: exista posibilitatea sa figurez ca "datornic" la CAS Cluj pentru ultimele trei luni de cand nu mai lucrez in Romania?

Intrebare 2: cum sa fac si ce acte imi trebuie pentru a nu mai figura ca "asigurat cu situatie neclara" in Romania?
Trebuie sa cer stergerea mea din evidenta CAS Cluj?

Intrebare 3: Voi avea nevoie de formularul misterios E104?

Am incercat sa sun la CAS Cluj, mi-a raspuns o doamna binevoitoare (da, exista asa ceva!) dar din pacate necunoscatoare, care nici nu m-a lamurit, nici nu m-a transferat la alt departament, de frica sa nu deranjeze si alti colegi.

Ma puteti ajuta sa-mi lamuresc cateva din misterele de mai sus?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Formular e 104 Liviu P Liviu P Buna ziua, Soacra mea pensionara a muncit mai mult de 35 de ani in Romania. Avand o problema grava de boala, am luat-o sa stea la noi in Germania. Detine ... (vezi toată discuția)
Obtinere formular e104 si plata retroactiva a asigurarii de sanatate in romania marley63 marley63 Obtinere formular E104 si plata retroactiva a asigurarii de sanatate in Romania Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la rezolvarea unei probleme ... (vezi toată discuția)
Impozit ptr romanii plecati in strainatate ioanapasisneac25 ioanapasisneac25 buna ziua ...se tot vorbeste despre platirea impozitelor in tara care lucrii dar si in Romania ....dar eu tot nu inteleg si am decis sa va intreb pe voi poate ... (vezi toată discuția)