Daca un administrator - asociat unic (care nu este angajat in alt loc de munca, nu este pensionar), nu are indemnizatie de administrator, dar realizeaza la sfarsitul anului venituri din dividende peste plafonul stabilit in legea pensiilor (parca 708*12),
este obligat sa fie asigurat in sistemul public de asigurari sociale de pensii? Adica va trebui sa plateasca acei 220 lei lunar in contul casei de pensii? Si daca da, de cand? Daca incaseaza dividende in cursul anului 2011, de exemplu in 01.12.2011, este obligat sa plateasca de la 01.01.2012, sau se socoteste ca a realizat venitul in 2011 si trebuie sa plateasca 220*12+penalizari?
Aceeasi intrebare o am pentru asigurarea de sanatate, dar care, din cate stiu, se aplica in luna realizarii acestui venit.
Va reamintesc ca nu este altfel asigurat niciunde si nu are indemnizatie (este numit administrator prin mandat)
Casa de asigurari de sanatate Timis are situatia veniturilor incasate pe CNP, si conform L 95, OG 617 si OG 903, revendica 5.5% .
:sorry:
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cas, cass, dividende
Herra_
Intrebarea mea este :
CAZUL 1
Persoana asigurata in sistemul public de asigurari sociale de sanatate , ESTE asigurata in sistemul public de pensii in baza ... (vezi toată discuția)
Taxe
loredana96
daca am primit dividente 14 lei pentru anul 2011 de la omv, de care nu am stiut, pentru ca nu mi s-a comunicat ca am de ridicat acesti bani si pentru care nu ... (vezi toată discuția)