Buna ziua! Am si eu o intrebare. Mama (in sfarsit) s-a hotarat sa divorteze. Au impreuna un apartament care e pe numele amandurora si o masina care e pe numele tatalui. Au doi copii, amandoi majori.
Problema este urmatoarea: tata a primit apartamentul ca militar cand (adevarul e ca nu stiu exact...) se dadeau apartamente la pret redus functionarilor, sau ceva in genu, prin 1988. Ca sa poata primi un apartament cu trei camere au declarat ca mama are probleme psihice (nu e adevarat, ea e profesoara si in fiecare an trebuie sa isi faca controlul psihologic). Apartamentul e platit de mama mamei mele, din pacate nu se poate demostra.
Problema este ca acum tata o ameninta ca o sa ii ia apartamentul si o sa o lase in strada deoarece apartamentul i-a fost repartizat lui. Poate sa faca asa ceva, avand in vedere cele explicate mai sus? Va rog frumos sa imi raspundeti.
Mama o sa vorbeasca cu un avocat dar as vrea sa aflu mai multe pareri deoarece am vazut ca raspunde mai multa lume aici.
Va multumesc mult!
Andra
Chiar daca apartamentul i-a fost repartizat tatalui, dar a fost cumparat pe vremea cand era casatorit cu mama d-voastra, atunci bunul apartine sotilor. Iar masina chiar daca este pe numele tatatului dar este cumparata tot in perioada cand era casatorit cu mama d-voastra este si acela bun comun.
Totodata, prin legea medierii 192/2006 s-a creat posibilitatea incheierii unui acord de mediere si in cazul divorturilor si partajului, conditia de baza este ca ambele parti sa fie de acord sa mearga la mediator si totodata sa doreasca a finaliza sedinta de mediere printr-un acord in care sa se specifice toate dorintele partilor cu privire la divort, partaj, etc. Acesta impreuna cu actiunea depusa in instanta va scuteste de multiplele termene de judecata, martori, etc. etc. pentru ca judecatorul va da o hotarare de expedient respectand dorinta partilor. Puteti beneficia si de alte facilitati ale legii, recuperare taxe de timbru, etc. si puteti solicita de la orice mediator autorizat(www.cmediere.ro Tabloul mediatorilor) o Informare Gratuita.
De acord cu Marina Cristea, mai ales ca se cunosc tarele comunismului si metodele ori mijloacele la care trebuia sa te dedai pentru a realiza un drept!
Am uitat sa adaug ceva. Mama are, mostenire de la bunica, o casa in numele ei si al fratelui (in Ploiesti). Iar tata are, mostenire de asemenea, o casa (pe langa voinesti, adica nu valoreaza mai nimic, dar are mult pamant, padure, etc.) pe numele lui (are frati dar casa si mostenirea este in intregime pe numele lui.
Amandoua mostenirile au fost primite in cadrul casatoriei (nu stiu daca are vreo importanta)
Toate acestea intra la partaj?
Partaj divort
doru6
Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna.
Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)