avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept apartament

hristos a inviat

daca apartamentul a fost al sotiei inainte de casatorie,dar ulterior prin casatorie s-a trecut pe numele ambilor soti.sotia mai are dreptul sa-si recupereze apartamentul ,in cazul unui divort?

sau acesta se imparte?

multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 09:52, 25 Aprilie 2011
Prin ce modalitate a fost trecut apartamentul si pe numele sotului? donatie? Daca prin donatie, donatia intre soti este revocabila.
apartamentul a fost dat de catre intreprindere sotiei pe numele ei anterior casatoriei

dupa revolutie, acesta apartament a fost cumparat si actul a fost trecut pe numele celor 2 soti,in contractul de cumparare,
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2011
ContSters122354, utilizator
In acest caz, cum data cumpararii se situaeaza ulterior casatoriei, in caz de divort, ambii soti au drepturi asupra lui .
multumesc mult

cum se imparte apartamentul ce pondere are fiecare tinand cont ca la mijloc sunt implicati si doi copii,respectiv 13 ani si 20 de ani
Legea prezuma o contributie egala a sotilor, deci 50-50.Copiii nu intra in ecuatie la partaj, ei au doar dreptul de a va mosteni .

Alte discuții în legătură

Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Partaj preventiv flo8200 flo8200 Detin o casa impreuna cu sotia. Casa a fost construita pe un teren primit de mine prin donatie de la parinti. Casa apare ca bun comun, desi a fost construita ... (vezi toată discuția)
Divortul administrativ myno myno Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ... (vezi toată discuția)