daca apartamentul a fost al sotiei inainte de casatorie,dar ulterior prin casatorie s-a trecut pe numele ambilor soti.sotia mai are dreptul sa-si recupereze apartamentul ,in cazul unui divort?
nepotrivirea de caracter,neglijenta sotului fata de sotie (si interesul personal pt a intra in posesia apartamentului) poate fi un motiv temeinic pt divort?
Puteti divorta si face totodata si partajul prin intermediul medierii, in conformitate cu legea 192/2006. Pe baza acordului incheiat la mediator si semnat de ambii soti judecatorul va da hotararea fara sa mai fie nevoie de probe, termene, etc.
Puteti beneficia de o INFORMARE GRATUITA alegand orice mediator din Tabloul mediatorilor pe care-l gasiti pe pagina www.cmediere.ro.Procedura medierii este confidentiala si se desfasoara in principiu la biroul mediatorului. Aveti acolo timp si posibilitatea sa negociati cu sotul pentru toate problemele ivite cu ocazia divortului, partaj, pensii alimentare daca este cazul, etc.
Procedura de mediere nu este deloc anevoioasa si acesta este si motivul pentru care ea a fost infiintata. Sa acorde partilor care doresc sa ajunga la un Acord de Mediere posibilitatea de a rezolva rapid problemele pe care le au. (in cazul de fata in instanta).
Astfel, daca odata cu actiunea de divort+partaj+pensie pentru copii+alte cereri legate de divort, d-voastra si sotul prezentati atasat un Acord de mediere incheiat la un mediator autorizat in conditiile legii 192/2006, instanta, fara sa mai treceti prin procedura clasica de divort, etc. va pronunta o hotarare in sensul celor dispuse de d-voastra si de sot in acel acord.
Acordul se va incheia la mediator intr-o sedinta, doua, trei de mediere sau cat va fi nevoie, atat cat cei doi soti sa-si stabileasca modul in care doresc sa-si rezolve toate problemele enumerate mai sus. Medierea se desfasoara in conditii de confidentialitate, in mod normal la biroul mediatorului, la orele si in zilele convenite de parti si mediator. Dar cel mai bine asa cum am mai spus este sa apelati la Informarea Gratuita, la care legea va da dreptul si intr-o discutie fata in fata cu mediatorul va puteti lamuri cel mai bine.
Divort cu monori
andrei_66
Buna ziua,
Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Partaj preventiv
flo8200
Detin o casa impreuna cu sotia. Casa a fost construita pe un teren primit de mine prin donatie de la parinti. Casa apare ca bun comun, desi a fost construita ... (vezi toată discuția)
Divortul administrativ
myno
Buna ziua !
Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ... (vezi toată discuția)