avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Coduri CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Coduri CAEN

Buna seara,
Astazi am inceput procedurile in a-mi deschide un SRL-D.
Dupa cum bine stiti, se pot alege doar 5 coduri CAEN cu exceptia comercializarii de bauturi alcoolice, tutun etc ... eu am ales domeniul principal de activitate si inca 4 coduri pe langa ... doar ca in urma unei dicutii cu cineva, ma gandeam sa schimb unul din codurile CAEN cu altul ... poate de ce nu codul activitatii principale.

Mentionez ca tot ce am facut sunt o parte din procedurile de la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunal, adica mai exact am rezervat numele societatii si am primit statutul societatii comercial si alte hartii care trebuiesc completate si ce mai am de adus si de unde.

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.

EDIT : ca sa nu mai deschid un alt topic, va mai intreb ceva tot aici ... in ce conditii va fi aceasta societate comerciala platioare de TVA ?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
LaurentiuAsaftei, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:53, 26 Aprilie 2011
Buna seara,
In momentul in care doresti sa infiintezi o societate este bine sa te informezi, altminteri poti sa te lovesti de obstacole nebanuite. Eu de exemplu nu stiu ca poti sa ai doar cinci coduri in obiectul de activitate. Acest lucru nu este prevazut in OUG 6/2011. Este vorba eventual de cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev 2) care este cu totul altceva. Intr-o grupa pot intra si cinci coduri CAEN. E bine macar ca nu ati depus actele spre inregistrare ca aceasta ,,distractie" v-ar fi scos din buzunar peste 500 ron. Sfatul meu este sa mergeti la registrul comertului unde v-au intocmit actele si rugati-i sa va redacteze din nou actul constitutiv cu obiectele de activitate care va intereseaza. Daca nu vor, refaceti dvs. actul constitutiv dupa modelul pe care l-ati primit si inserati la rubrica obiect de activitate principal/secundar ceea ce va intereseaza.
In cea de-a doua problema legata de TVA, de o saptamana s-au schimbat procedurile de lucru la registrul comertului. in sensul ca nu se mai depune la registru cererea privind vectorul fiscal, ci dupa inmatricularea societatii va veti deplasa la ANAF si veti completa acolo un formular in care va veti exprima optiunea. Pana una-alta va sfatuiesc sa aruncati o privire pe site-ul ONRC-ului pentru a vedea informatiile corecte si complete referitoare la SRL-D. Succes!
Intr-adevar ... este vorba de 5 categorii ... dar cum eu am ales din 5 categorii diferite, am scis in graba " numai 5 coduri CAEN "
In rest am cam citit si recitit OUG 6/2011.

Va multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa va dau adrea site-ului: [ link extern ]
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare srl-d in srl robert_11 robert_11 Buna ziua. Am un SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc adaugarea de alte noi coduri. Conform legislatiei, SRL-D are maxim 5 coduri, daca mai adaug, ma transform in ... (vezi toată discuția)
Info inlocuire cod caen alex8505 alex8505 Detin o socitate, infiintata in dec.2012 ce are urmatoarele coduri CAEN: 8292, 1082, 1089, 4637, 4789, 4791, 4799 Pana in prezent societatea nu a avut ... (vezi toată discuția)
Coduri caen Ionut1475 Ionut1475 Buna ziua! Va rog să mă ajutați cu răspuns la o întrebare. Vreau sa completez Actul constitutiv al unui SRL-D și am nevoie de cele 5 coduri caen iar eu ... (vezi toată discuția)