avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu plata asigurare dupa 3 ani !!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu plata asigurare dupa 3 ani !!!

Am nevoie urgenta de un sfat avizat.
In anul 2008 am avut asigurare CASCO la Carpatica si din nefericiream avut su un eveniment in care am avut ciobit parbrizul. Am fost la cei de la Carpatica, au facutconstatarea dupa care am fost la service-ul de la firma dela care aveam masina si am facut reparatia. Cind m-am dus sa ridicmasina cei de la service au spus ca nu mi-o pot da deoarece trebuie sa aiba hirtie de la asigurator ca va plati sau sa platesc eu. M-am intors la Carpatica care mi-a eliberat acea hirtie(adica ca sunt de acord cu pretul reparatiei si cu plata) si m-am dus sa imi iau masina. Am luat masina, si toate au fost ok pina azi ........ cind, surpriza .... primesc instiintare de la service ca asiguratorul nu a platit reparatia si ca, dupa 3 ani trebuie sa platesc eu acea factura impreuna cu penalitatile si dobinzile aferente.
Intrebarea este: ce trebuie sa fac? sa imi spuna si mie cineva cu ce am gresit si cui trebuie sa ma adresez?
Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: gruia72 , utilizator 18:05, 27 Aprilie 2011
Termenul de prescriptie la daunele pa CASCO este de 2 ani deci dupa 3 ani nu se mai poate sa va traga la raspundere. Si apoi daca v-a dat acceptul de plata va trebui sa plateasca dauna. Cei din service vor trebui sa actioneze in instanta pe asigurator si nu pe dv. Angajati-va un avocat sa va reprezinte in instanta si lasati-l pe el sa actioneze impotriva asiguratorului dv.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc de raspuns .
As mai dori sa imi dea cineva niste recomandari din ce legi sau ... alte alea as putea citi si documenta pentru ca pe 10.05.2011 trebuie sa ma duc la firma care fi-a facut service-ul pentru rezolvarea problemei pe cale amiabila. Nu doresc sa ma duc nepregatit, daca ma intelegeti.
Va multumesc.
P.S. Stie cineva un avocat in Sf. Gheorghe - Covasna care se ocupa de asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rca in bulgaria miculescutatiana miculescutatiana Buna ziua, In data de 19.10.2011 am fost victima unui accident rutier produs de o masina inregistrata in Bulgaria. In urma acestuia masina mea a fost ... (vezi toată discuția)