avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

conform noului cod al muncii la cate zile calendaristice de concediu fara plata am dreptul anual?multumesc anticipat. HRISTOS A INVIAT!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 27 Aprilie 2011
1. Codul muncii nu precizeaza decat atat:
Art. 54
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

2. Asadar daca nu aveti in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii o prevedere referitor la felul si numarul zilelor de CFP atunci negociati cu angajatorul atunci cand aveti nevoie de CFP.
vasimarian13 a scris:

conform noului cod al muncii la cate zile calendaristice de concediu fara plata am dreptul anual?multumesc anticipat. HRISTOS A INVIAT!!!


Conform noilor modificari aduse Codului Muncii , nu exista reglementata durata maxima a CFP ... aceasta poate fi stabilita fie prin CCM la nivel de unitate, fie prin Regulamentul Intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - durata anamariagroza anamariagroza buan ziua! in Codul Muncii se prevede dreptul angajatului la concediu fara plata pt formare profesionala sau interese personale. care este durata maxima ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nicolnicol nicolnicol doresc sa stiu cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat al unei intreprinderi cu 150 de salariati. Societatea nu are CCM . MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)