avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament vandut cu tot cu chiriasi pe cap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament vandut cu tot cu chiriasi pe cap

Buna seara,
Am cuparat de curand un apartament prin programul prima casa 3,
Proprietara avand chiriasi, mi-a promis ca odata ce se va face tranzactia si bani sunt la ea in cont, o sa ma pot muta linistit in apartamentul cumparat....
Acum s-a cam razgandit spune sa ii mai las pe chiriasi inca doua saptamani ca atata are ea contract cu ei ....
Odata ce apartamentul este vandut ma gandesc ca se reziliaza automat acel contract de inchiriere care predinde ca il are dar nu il arata pe motiv ca nu stie exact unde il mai are ...

In contractul de vanzare cumparare incheiat la notar se specifica clar ca noi suntem proprietari de drept al apartamentului si ar fi trebuit sa intram in posesia lui din data semnari (20.04.2011)
Pe cale verbala nu am reusit sa ajungem la nici o intelegere...Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 11:37, 27 Aprilie 2011
DIn pacate in cazul unui contract de inchiriere perfect valabil desi sunteti noii proprietari legal trebuie sa-i suportati si pe chiriasi pana cand le expira contractul. Este vina celei care v-a vandut ca nu v-a adus la cunostiinta asa ceva.
Daca exista un contract de inchiriere valabil, cumparatorii sunt tinuti sa-l respecte pana la data expirarii termenului.
Avand in vedere insa ca v-a indus in eroare puteti sa va indreptati impotriva ei ... se poate verifica la Administratia financiara daca exista sau nu un contract de inchiriere valabil inregistrat, vi se poate da chiar o copie a acestuia daca exista.
Fara sa vedeti contractul de inchiriere este greu a se emite raspuns
Legal ,daca sunteti proprietarii de drept ,ar trebui sa puteti folosi neingradit proprietatea dvs
Posibil ca situatia actuala sa se datoreze si erorii dvs ca nu ati verificat situatia apartamentului la autoritatea fiscala,unde normal ar trebui sa fie inregistrat contractul de inchiriere
Daca situatia persista,analizati varianta formularii de actiune impotriva vanzatorului care a fost de rea credinta si nu a comunicat existenta contractului de inchiriere
Randy a scris:

Buna seara,
Am cuparat de curand un apartament prin programul prima casa 3,
Proprietara avand chiriasi, mi-a promis ca odata ce se va face tranzactia si bani sunt la ea in cont, o sa ma pot muta linistit in apartamentul cumparat....
Acum s-a cam razgandit spune sa ii mai las pe chiriasi inca doua saptamani ca atata are ea contract cu ei ....
Odata ce apartamentul este vandut ma gandesc ca se reziliaza automat acel contract de inchiriere care predinde ca il are dar nu il arata pe motiv ca nu stie exact unde il mai are ...

In contractul de vanzare cumparare incheiat la notar se specifica clar ca noi suntem proprietari de drept al apartamentului si ar fi trebuit sa intram in posesia lui din data semnari (20.04.2011)
Pe cale verbala nu am reusit sa ajungem la nici o intelegere...Ce putem face?

puteti sa va interesati la Administratia Financiara daca este sau nu inregistrat un contract de inchiriere si daca este va indreptati actiunea impotriva vanzatoarei daca nu e inregistrat niciun contract, puteti sa incepeti in instanta actiunea de evacuare a persoanelor care locuiesc in imobil.
si intr-un caz si in celalat eu zic ca puteti obtine despagubiri de la vanzatoarea care v-a indus in eroare.
Multumesc pentru raspunsuri ...

Daca e contract facut de mana intre parti ....este valabil ?

Din cate am inteles eu, contractul ar fi facut in fata unei "avocate-incepatoare" dar nu stiu daca este si inregistrat la administratia financiara, daca nu este inregistrat la finante este egal cu zero ?

Eu stiam de existenta chiriasilor, dar intelegandune ca chiriasi pleaca in clipa in care cumpar apartamentul ..... apartamentul l-am cumparat, cu tot cu chiriasi ...
In contractul de vanzare cumparare, este stipulat daca exista orice contract se anuleaza prin prezentul contract ...

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)