Am o II cu activitate de comercializare haine second hand. Neavand punct de lucru ci doar Certificat constatator pentru sediul social pe care scrie ca nu am activitate (si care e valabil pana la inceperea activitatii) trebuie sa fac vreun demers la Administratia financiara sau Registrul Comertului pentru a declara ca nu vand nimic sau trebuie sa suspend activitatea (pe care n-am inceput-o) ca sa nu platesc amenda ?
Pentru ce sa platiti amenda? Va referiti doar la faptul ca desi aveti o II nu lucrati inca pe ea si asta ar putea constitui motiv sa platiti o amenda?
Nu, nu constituie motiv de amenda.
Daca nu aveti activitate suspendati activitatea intreprinderii individuale pe o perioada de pana la trei ani in conformitate cu art. 159 lin. 3 din Ordinul ministrului justitiei pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare a informatiilor.
Dupa inregistrarea suspendarii activitatii inregistrata in registrul comertului, cu rezolutia directorului prin care se dispune acest lucru va veti deplasa la organul fiscal competent pentru a-i anunta si pe ei despre acest demers.
Buna ziua
Vroiam doar sa stiu daca trebuie sa ma duc la adm.financiara sa-mi declar II si sa completez declaratia 100 pe venit lei .Am doar sediul social, inca nu am gasit magazin sa inchiriez pt pct de lucru 9 deci nu am practic activitate) si mi s-a spus ca trebuie sa depun declaratiile privind venitul deoarece cei de la adm. financiara nu au de unde sa stie ca eu n-am activitate. S-au trebuie sa ma duc sa declara II doar dupa ce-mi gasesc punct de lucru? Va multumesc
II-ul a fost inregistrat la finante? Dupa inregistrarea II-ului la registrul comertului in termen de 30 de zile parca trebuie sa mergeti la finante sa va ia cei de la finante in evidenta. Neinregistrarea la timp la finante se sanctioneaza cu amenda.
Declarati 100 RON venit si platiti impozit/contributia la sanatate dupa cei 100 RON.
Declarare punct de lucru
obee
Buna. Fiind o asociatie in domeniu social, avem diferite sedii secundare unde ne desfasuram activitatea. Aceste sedii se considera a fi puncte de lucru? Daca ... (vezi toată discuția)