In data de 04.03.2011 mi-am infiintat o Intrepindere Individuala cu activitate de comercializare haine second in Prahova.. Nu am punct de lucru, nu desfasor nici o avtivitate, iar pe Certificatul Constatator de la Reg.Comertului scrie ca la sediul social nu am activitate ( certificatul e valabil pana la inceperea activitatii). Am fost la Adm.Financiara Ph si mi-a zis ca deoarece eu am domiciliul in Bucuresti sa ma duc la ei sa ma ia in evidenta si sa ma pregatesc sa platesc amenda ca nu m-am inregistrat in termen de 15 zile. DAR IN LEGE SCRIE CLAR CA TREBUIE SA TE INREGISTREZI IN TERMEN DE 15 ZILE DE LA INCEPEREA ACTIVITATII. Ori in conditiile in care eu nu am activitate sunt obligata legal sa platesc amenda? Si de asemeni mi-a spus ca trebuie sa-mi cumpar registrele de la ei chiar daca nu desfasor nici o activitate. E normala situatia? Va multumesc
Da, din pacate va trebui sa platiti amenda. Termenul de inregistrare este de 15 zile de la inceperea activitatii, dpdv fiscal. Inceperea activitatii este de fapt data inregistrarii in registrul comertului.
Autorizarea desfasurarii activitatii efective este altceva.
Cand v-ati inregistrat in registrul comertului ati primit un cod unic de identificare, aveati obligatia de a depune formularul 070 pentru inregistrare si formularul 220 privind venitul estimat...
Vedeti Ordinul 262/2007 cu modificari si Ordinul nr. 2371/2007
Contabilitatea pfa
maria85
Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ... (vezi toată discuția)